Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
58,404 $

Kovács Gergely Magyar Péterről: nem csinált semmit, és mindent letarolt

Szerinte a felszínes médiafogyasztási szokások a szélsőjobbnak és az olyan karizmatikusnak nevezhető politikusoknak kedveznek, mint mondjuk Trump vagy nálunk Magyar Péter, akik képesek fenntartani az érdeklődést.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Hegyvidék polgármestere nemrégiben interjút adott, amelynek során egyebek mellett a választásokról, a kegyelmi ügyről, Magyar Péterről, Vitézy Dávidról és Karácsony Gergelyről is szót ejtett. De arról is beszélt, hogy „nekünk is volt egy Magyar Péterünk, lehetett volna ő a kilencedik jelöltünk, csak mire ez eszembe jutott, már leadtuk a listát”.

Majd azzal folytatta, hogy a részvételiséggel és az oktatás ügyének képviseletével akarták megszólítani az embereket az EP-választáson, és fennállásuk óta először programot is írtak, ám ekkor jött valaki, „aki meg nem csinált semmit, és mindent letarolt”. Véleménye szerint a felszínes médiafogyasztási szokások a szélsőjobbnak és az olyan karizmatikusnak nevezhető politikusoknak kedveznek, mint mondjuk Trump vagy nálunk Magyar Péter, akik képesek fenntartani az érdeklődést. Soron kívül Nem szennyezett, hanem túl erős lehetett a rosszulléteket okozó drogos gumicukor

A polgármester ezt követően arra tért ki, miszerint jobb véleménnyel van Vitézy Dávidról, mint Karácsony Gergelyről. „Én azt nem tudom értéknek tartani, hogy valaki mindig összehozza, hogy ő vezessen egy kerületet vagy egy fővárost olyan áron, hogy a Tóth Csaba meg a Horváth Csaba ott mosolyog mögötte” – magyarázta. Mint fogalmazott, elhitte Vitézynek, hogy nem egyeztetett Szentkirály Alexandra visszalépése kapcsán a Fidesszel.

Megjegyezte: lehet, hogy nem csak a választás éjszakáján kellett volna a támogatásáról biztosítania Vitézyt, és „akkor talán meggyőztem volna még 43 embert, hogy szavazzon Vitézy Dávidra” – derül ki a Telexnek adott interjúból, amit a 24.hu szemlézett. Kovács Gergely azt nem látja, hogyan fog működni a Fővárosi Közgyűlés, de szerinte ha a Vitézy nyert volna, akkor simán lehetett volna egy Vitézy-Tisza-Kutyapárt többség, meglett volna a 17 fő.

Mindemellett arra utalt: azt beszélik, hogy a Tiszának nem feltétlenül célja, hogy éveken át, ebben a formában működjön a közgyűlés: „nyilván ha feloszlik, akkor 30 Magyar Pétert indítva letarolják a fővárost is”. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Kunhalmi Ágnes szerint a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta. Emellett úgy véli, Magyar Péter új szereplőként való fellépése is hozzájárult ehhez.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.