Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
57,984 $

Új információk jelentek meg Orbán Viktor kijevi látogatásáról

Egyre több információ lát napvilágot Orbán Viktor ukrajnai útjáról, ami egyúttal történelmi jelentőséggel is bír.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) az Európai Unió brüsszeli kétnapos csúcstalálkozójának első napján, 2024. június 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor átvette az EU soros elnökségi tisztséget, mely után interjút adott a köztévének. Az M1-nek adott interjújában számtalan részletre tért ki, többek között arra is, mennyire fontos lenne Donald Trump visszatérése az USA élére, aki azt ígérte, 24 órán belül képes leállítani a harcokat Ukrajna és Oroszország között.

Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy Trump milyen eszközökkel érné ezt el, de Orbán Viktor szerint annyi bizonyos, egészen más helyzet állna elő a fronton, ha már nem Joe Biden lenne a Fehér Ház ura. A kormányfő mindvégig a tűzszünetet és a békét támogatta, ami jelenleg is így van.

Nemrég olyan hírek jelentek meg, hogy Orbán Viktor Ukrajnába utazhat, ahol személyesen találkozik az ukrán elnökkel. Azóta új információk jelentek meg, és a Telex azt írja, a miniszterelnök valójában már el is utazott Kijevbe, ahol Zelenszkijjel fog tárgyalásokat folytatni, melyről később minden bizonnyal mindkét fél beszámol.

„Szigorúan bizalmas szervezésben, a nyilvánosságot mellőzve Kijevbe utazott Orbán Viktor” – olvasható a Telex cikkében. A lap úgy tudja, semmilyen megállapodást és közös sajtótájékoztató sem szerveznek a felek, ugyanakkor ez egyértelmű nyitás Ukrajna és Magyarország részéről, javítván a két ország közötti kapcsolatot.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.