Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
58,079 $

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor kedden Ukrajnába utazik

Úgy tudni, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök a háború sújtotta Ukrajnába utazik, immáron az EU soros elnökeként.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével (b) tárgyal Brüsszelben 2024. július 1-jén. Magyarország július 1-től december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor átvette a stafétát az EU soros elnökeként, majd egy hosszabb interjút adott az M1-nek. A magyar miniszterelnök igen komoly bejelentéseket ígért a következő napokban az új frakciójuk kapcsán, ami hamarosan igazi hatalommal bírhat az Európai Parlamentben, és sorra csatlakozhatnak hozzájuk a nagyobbnál nagyobb nevek.

A legfrissebb hírek szerint Orbán Viktor kedden ismét útra kel, és a háború sújtotta Ukrajnába, Kijevbe utazik, amiről a Guardian számolt be. A 24.hu szintén beszámolt a hírről, és a forrás úgy tudja, a kormányfő Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel fog találkozni az ukrán fővárosban, amire ezelőtt nem volt példa. Soron kívül Nem szennyezett, hanem túl erős lehetett a rosszulléteket okozó drogos gumicukor

Legutóbb Brüsszelben váltottak pár szót az uniós csúcson, aminek ideje alatt az EU hivatalos formában is megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Ugyan Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója nem kívánta kommentálni a megjelent híreket, Orbán Viktor látogatásának hírét, egy másik kijevi forrás azt mondta, a magyar miniszterelnök ott lesz kedden Kijevben, hacsak az utolsó pillanatokban nem lesz változás.

Ha Orbán Viktor valóban Kijev felé veszi az irányt, azt a lehető legnagyobb védelem mellett teheti meg, hiszen egy olyan országba utazik, ahol rendkívül veszélyesek a körülmények. A TEK biztosíthatja a miniszterelnök maximális védelmét, mint tették azt Novák Katalin esetében is, aki még köztársasági elnökként járt Kijevben.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A miniszterelnök az ukrajnai háború kezdete óta hangsúlyozza a tűzszünet és a béke fontosságát. Továbbra is nagyon bízik Donald Trump sikerében az amerikai választásokon, aki azt ígérte, 24 óra alatt képes leállítani az orosz-ukrán háborút, ha visszatérhet a Fehér Házba, amire reális esélyei vannak, különösen Joe Biden katasztrofális televíziós vitája után.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.