Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,32 Ft
Euró
394,37 Ft
Font
465,68 Ft
Bitcoin
60,268 $

Viharos és fordulatos meccsen jutott tovább Németország az Európa-bajnokságon

Németország az Európa-bajnokság eddigi legjobb mérkőzését nyerte meg Dánia ellen, mialatt vihar miatt 25 percet állt a játék.

...svg content...Fotó: EPA/GEORGI LICOVSKI
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A szombati játéknap első mérkőzésének vesztese Olaszország volt, akik szégyenszemre címvédőként még a legjobb 8 közé sem jutottak be az Európa-bajnokságon. Sőt, Svájc mindenfajta erőlködés nélkül múlta felül az olaszokat, akik közül elsőként Donnarumma kért elnézést, és elismerte, gyengén játszottak.

A németek és a dánok Dortmundban feszültek egymásnak, és a vártnak megfelelően Németország nagyon bekezdett, az első 15 percben több gólt is szerezhettek volna. Ugyan Schlotterbeck góllal köszönt be az első percekben, a VAR-os elemzés végén visszavonták a találatot. Soron kívül Munkába menet is viselni kell majd a katonai egyenruhát?

Schmeichelnek nem egy nagyobb védést kellett bemutatnia, arra azonban nem számíthattunk, hogy egy óriási vihar miatt 10 perccel az első félidő rendes játékideje vége előtt félbeszakítják a mérkőzést. Nagy villámok, hatalmas eső csapott le, amit méretes jégdarabok követtek, félelmetes mennyiségű víz került a pályára, és a lelátók egy részére.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

25 perc állt a játék a bizonytalan időjárás miatt, majd amikor visszatértek a játékosok a pályára, ott folytatták, ahol azt korábban abbahagyták. Havertz veszélyeztetett egészen közelről, amit Schmeichel parádésan védett. Sőt, Andersen egy lecsorgó labdából vezetéshez juttatta Dániát, legalábbis úgy tűnt.

A VAR-os elemzés végén annullálták a gólt, körülbelül 1-2 centiméteren múlt, hogy a védő ne legyen lesen. 1 perccel később megint Andersen került főszerepbe, miután a kezéről megpattant labda miatt büntetőt ítélt a játékvezető, amit Havertz rendkívüli pontossággal értékesített. A dánok előtt is akadtak lehetőségek, Hojlund ziccerébe Neuer kapott bele, addig Havertz mindent eldönthetett volna az 59. percben.

Hiába a ziccer, mellépöccintett, miközben a németet büntetőt reklamáltak lerántás miatt, amit nem kaptak meg. A 68. percben dőlt el a továbbjutás Musiala góljával, de Dánia így is büszke lehet, mert feladták a leckét Németországnak, és másképpen is alakulhattak volna az események. Füllkrug a változatosság kedvéért csereként ismét betalált, de a hosszabbításban szerzett gólját elvették a VAR-szobában, majd Havertz ziccerét védte Schmeichel, így maradt a 2-0.

Egymásra mutogat a főváros és a rendőrség a traffipaxok ügyében

Némi fennakadás tapasztalható a főváros vezetése és a rendőrség között az új traffipaxok aktiválása kapcsán.