Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,73 Ft
Euró
395,33 Ft
Font
466,35 Ft
Bitcoin
62,615 $

2010-hez képest a tízszeresére nőtt a magyar focisták fizetése

Ezzel pedig a szomszédos országok játékosait is bőven beelőzik.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A G7 elemzéséből derült ki, hogy az UEFA kimutatása szerint egy magyar csapat jelenleg átlagosan 8,3 millió eurót költ bérekre: ez az összeg mintegy kétszerese a csehországi, szerbiai vagy romániai szintnek, sőt, még a lengyel és horvát ligában lévő fizetéseknél is magasabb.

Mint ismert, a magyar kormány jelentős mértékben növelte a focisták kedvező adózásának értékhatárát, sőt, 2023-ban még a munkáltatót terhelő kifizetést is végleg eltörölte. Ennek eredményeképpen a csapatok összes költségének mintegy 80-85 százaléka érkezik a focisták bankszámlájára. Soron kívül Orbán-Zelenszkij találkozó: ukrán iskola nyílhat Magyarországon

Ez az összeg jelenleg mintegy havi nettó 4,2-4,6 millió forint. A magyar labdarúgók tehát az UEFA kimutatása szerint közel annyit keresnek, mint Ausztriában, ugyanakkor ott jóval magasabbak a bruttó fizetések, ráadásul nagyon sokat kell adózni is, Magyarországgal ellentétben.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Gyurcsány Ferenc kritikája: Vona Gábor és Schiffer András is keményen visszaszólt

A DK elnöke Vona Gábort és Schiffer Andrást is felelősnek tartja a Fidesz-KDNP 2010 óta látott kétharmados győzelmeiért. A kritikára az említett politikusok is reagáltak nemrégiben.

Több év haladék: ezt fontos lehet tudniuk a Windows 10-et használóknak

Egy külső fél öt év extra biztonsági támogatást nyújt a Windows 10-hez annak 2025 végi kivezetése után, így 2030-ig biztonsággal használható lesz a rendszer. De persze ennek ára is van.

Erre költené a lakosság az otthonfelújítási támogatást

Az OTP felmérése szerint a lakosság jelentős része érdeklődik az új otthonfelújítási támogatás iránt, amit elsősorban energiahatékonysági beruházásokra fordítanának.