Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,74 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
464,95 Ft
Bitcoin
62,834 $

Egy pillanatát sem élvezte az Európa-bajnokságnak Marco Rossi

Marco Rossi szövetségi kapitány utolsó sajtótájékoztatóját adta az Európa-bajnokságon, miután a magyar válogatott kiesett.

...svg content...Fotó: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (k) ünnepli a csapat győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A magyar válogatott már nincs versenyben, nagyon rosszul alakultak az események, hiába Csoboth Kevin drámai gólja. Az egyetlen jó hír, hogy Varga Barnabás már jobban van, és idehaza folytatja a pihenést, de egy ideig biztosan nem léphet pályára a súlyos sérülése miatt, amit Skócia ellen szenvedett el.

Rossi bizakodó volt a szerda esti csoportmeccsek előtt, majd neki is csalódnia kellett. Nem tagadja, egy pillanatát sem tudta élvezni az Európa-bajnokságnak, amiről őszintén beszélt az utolsó sajtótájékoztatóján, már ami az Eb-t illeti, mert folytatja a munkát, készülvén a következő kihívásokra. Soron kívül Magyar Péter rendszerváltást akar

Nem tagadja, mindannyiukat bántja a kiesés, ugyanakkor előre kell tekinteniük, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a folytatásból. „Most, ebben a pillanatban nehéz a rövid-és a hosszú távú jövőről beszélni. Kicsit át kell gondolnom a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtük a tornát, a Svájc elleni vereséggel.” – idézte a Sportal a szakembert.

Rossi nagyon csalódott

Azt mondja, az első félidőben nem voltak önmaguk, majd talpra tudtak állni, és végig bennük volt a jobb teljesítmény. Ezzel együtt hangsúlyozta, ha egy csapat nem kezdi jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik, és így is lett. „„A legnagyobb tapasztalat? Az ilyen tornákon, ilyen szintű ellenfelek ellen jól kell kezdeni. A Svájc elleni első félidővel nem tudunk elszámolni, de nem akarom kritizálni a játékosaimat. Voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek meg a tornára, és talán ez is közrejátszott abban, hogy végül nem jutottunk tovább.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Nem tagadja, a játék valamennyi területén fejlődniük kell, mivel a pálya sok területén hibáztak. Emiatt nem emelné ki a védelmet, a középpályát és a támadósort sem, mert mindenhol voltak hibák. Emiatt is mondta azt novemberben, mennyire fontos, hogy a legjobb játékosok formában érkezzenek meg az Európa-bajnokságra, de ez nem történt meg.

Ha mégis ki kellene emelnie egy pillanatot, függetlenül attól, hogy nem élvezte az Eb-t, akkor arra emlékszik szívesen vissza, amikor lefújták a skótok elleni meccset. Úgy érzi, ez az Eb mos sokkal stresszesebb volt, emiatt sem élvezte azt. Állítja, a legjobb játékosokat hívták meg a keretbe, és sajnálja, hogy Nego és Balogh a sérülése miatt egyik meccsen sem játszhatott. „Ha újrakezdhetném, sem tudnék sok mindent másként csinálni.”

Orbán Viktor hivatalosan is átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn Brüsszelben hivatalosan is átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét a következő hat hónapra.