Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,74 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
464,95 Ft
Bitcoin
62,834 $

Állatkínzási botrány: Dolly nem felelős

Az énekesnő tavaly egy borzalmas körülmények között működő kutyatelep miatt került a hírekbe. Úgy tudni, az ügy most mérföldkőhöz érkezett.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Több mint egy évvel ezelőtt robbant ki a botrány, amelyben a Dolly Roll énekesnője és egykori menedzsere, P. Rita is érintett volt. Mint ismert, Gyöngyösön felszámoltak egy illegális szaporítótelepet, a Dollywood Kennelt, ahol több mint 30 kutyát tartottak szörnyű körülmények között. Most fény derült rá, hogy a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a napokban lezárta az ügyet, amit vádemelési javaslattal továbbított az illetékes ügyészségnek.

Érdemes hozzátenni: az ügyben állatkínzás miatt indult eljárás, ám Dolly a kezdetektől fogva cáfolta, hogy bármi köze lett volna ehhez, elmondása szerint semmiről sem tudott, menedzsere viszont ennek ellenkezőjét állította. Mégpedig azt, hogy az énekesnő mindennel tisztában volt, rendszeresen járt a telepen, így a kutyák állapotáról is tudott. Sőt, egy korábbi kollégájuk is úgy nyilatkozott, hogy a hely az énekesnő nélkül nem működhetett volna: Soron kívül Magyar Péter rendszerváltást akar

Dolly anyagi haszonszerzésért, szaporítás céljával vitte oda az állatokat. „Nem vagyok semmiért hibás, én tiszta vagyok. Azt gondolom, az igazság azért igazság, s ki is derül majd. Mert mindig kiderül” – nyilatkozta néhány hónapja az énekesnő, hozzátéve, hogy úgy érzi, rágalomhadjárat elindult ellene. Majd a fellépéseit is lemondta, a számos fenyegető üzenet miatt pedig már ki sem mert lépni az utcára, teljesen bezárkózott, rajongói oldalát szintén törölte.

Emellett úgy tudni, az egykori gyöngyösi szaporítótelepre csavargók költöztek be, ami a helyiek életét is megnehezíti. Erről egy szomszéd beszélt, míg egy másik helybeli azt mondta, P. Rita állítólag tulajként maga engedélyezte a csavargónak a beköltözést. Mindemellett a Blikk a Story értesüléseire hivatkozva azt írja, a rendőrség pontot tett az ügyre abból a szempontból, hogy kinek kell vállalnia a felelősséget a történtekért.

A rendelkezésre álló információk szerint a vádemelési javaslatban közszereplő nem érintett, vagyis nem emeltek vádat Dolly ellen, P. Rita ügyvédje viszont elmondta, hogy az ügyfelét kihallgatták, egyetlen személyként. A lap kereste Dollyt is, hogy nyilatkozzon, ő azonban meglehetősen szűkszavúan csak annyit mondott, hogy nem foglalkozik ezzel az üggyel. Az énekesnő számára tehát úgy tűnik, végleg lezárult ez az egész.

Orbán Viktor hivatalosan is átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn Brüsszelben hivatalosan is átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét a következő hat hónapra.