Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Kenyai tüntetés: a tüntetők kormányzati épületeket gyújtanak fel és bejutottak a parlamentbe (videók)

A tüntetők egyre erőszakosabbak, a rendőrök éles lőszerrel lőnek rájuk és országszerte leállt az internet.

...svg content...Fotó: EPA/DANIEL IRUNGU
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera közvetítése szerint a tüntetők már a parlament épületében vannak. Először megrohamozták, majd felgyújtották azt, végül pedig be is jutottak. Számos képviselő menekülhetett a föld alatti óvóhelyekre:

Eközben a NetBlocks internetes megfigyelő arról jelentett, hogy folyamatos tüntetések közepette „jelentős fennakadások” voltak az internetkapcsolatban Kenyában.

A kenyai Vöröskereszt arról számolt be, hogy járműveit megtámadták, melynek következtében a személyzet és az önkéntesek is megsérültek. A csoport az X-en közzétett bejegyzésében osztotta meg, hogy egyes tüntetők a személyzetet és az önkénteseket vették célba, amiért orvosi ellátást próbáltak nyújtani a sérülteknek:

Mindeközben a fővároson kívül is erőszakos tüntetések zajlanak. A kenyai média videófelvételeket osztott meg arról, hogy a Nemzeti Kormányzati Választókerületek Fejlesztési Alapjának épülete Kikuyu választókerületben lángol, eközben pedig Embuban a kormánypárt irodáit is felgyújtották:

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.