Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Tűz ütött ki egy moszkvai irodaházban, legkevesebb 8 ember életét vesztette

Mindössze egy embert sikerült kimenteni az épületből.

...svg content...Fotó: Unsplash/Hermes Rivera
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BBC a TASS orosz állami hírügynökség közlése nyomán számolt be arról, hogy legkevesebb 8 ember életét vesztette egy nagy irodaházban keletkezett tűzben Moszkva közelében.

A helyi katasztrófavédelem képviselői megosztották, mindössze egy embert sikerült kimenteni a fővárostól mintegy 25 kilométerre északkeletre fekvő Fryazino városában lévő lángoló épületből. Soron kívül Másodszor is elkésett az ATV ismert műsorvezetője, távozik a csatornától

Két ember kiugrott az ablakon, míg hat másik az épületben vesztette életét, amikor a tűz nyomán az irodaház belseje összeomlott. Több felvétel is megjelent az interneten a helyszínről, a videókon pedig az látszik, hogy sűrű füst gomolyog a nyolcemeletes komplexumból:

Orosz sajtóhírek szerint az épületben egykor a Platán Kutatóintézet és a védelmi ipar működött, s már az 1990-es évek óta magántulajdonban van. Andrej Vorobjov regionális kormányzó tájékoztatása szerint egy 34 éves férfit súlyos állapotban szállítottak kórházba, két tűzoltót pedig égési sérülésekkel kezelnek.

Jelenleg is több mint 100 szakember és két helikopter van a helyszínen. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, szemtanúk szerint a lángok a hatodik emeleten keletkeztek, majd terjedtek tovább.

Kiderült, tavaly összesen mennyi pénzt hozott Kína Magyarországra

Hatalmas összegekben fektettek be a kínai cégek Magyarországon 2023-ban, amit most számszerűsített a kormány Varga Mihály pénzügyminiszter által.