Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Az iPhone-okba is bekerülhet a Meta MI-je, eddig ennyit tudni

Lapértesülések szerint az Apple és a Meta tárgyalásokat folytat az utóbbi által fejlesztett mesterséges intelligencia használatáról.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Úgy néz ki, rendesen bele kell húznia az Apple-nek a mesterséges intelligencia fejlesztésébe, ha nem szeretné, hogy az olyan vállalatok, mint például a Samsung, köröket verjen a cégre. A cupertinói vállalat még június elején, a szokásos WWDC 2024 fejlesztői konferencián jelentette be az Apple Intelligence érkezését, a cég saját MI-jét.

Ez a fejlesztés azonban önmagában kevés ahhoz, hogy az almás cég az MI-piac meghatározó szereplője legyen. Főként úgy, hogy Európában egyelőre be sem vezetheti azt – fogalmaz a HVG. Ahhoz pedig, hogy ledolgozza versenyhátrányát az Apple, partnerekre van szüksége. Megjegyzik: a cég nemrég már megállapodást kötött az OpenAI-val, így a ChatGPT bekerülhet az iOS 18-ba. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A Wall Street Journal azonban most azt írja, másik partnert is találhat magának a vállalat, mégpedig a Metát. Úgy tudni, a két cég közötti tárgyalások egyelőre nem zárultak le, így a megállapodási szándéktól még bármelyik fél visszaléphet. Emellett állítólag az Apple nem pénzt ajánl a partnerségért, hanem azt, hogy a felületén keresztül terjesztheti saját fejlesztését az adott cég.

Vagyis a cupertinói vállalat megengedi, hogy később prémium csomagokat kezdjen el árulni az adott vállalat a felhasználóknak – teszik hozzá a cikkben. Korábban azt is megírtuk, hogy ennek a hasznos újításnak minden bizonnyal sok iPhone-tulajdonos örülni fog, ugyanis a korábbiakkal ellentétben azt kedvére változtathatja mindenki.

Az Apple digitális asszisztensét a Siri vagy a Hey Siri parancsszavakkal lehetett eddig életre kelteni, ám az új operációs rendszerben már mindenki egyénileg beállíthatja, mivel szeretné ezt megtenni. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy felhagy a díjmentes javítással az Apple több eszköz esetében is: úgy tudni, a cég már tájékoztatta az üzleteket és a hivatalos szervizpartnereit a változásról.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.