Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Különösen fájdalmas volt a hétfő hajnal Szijjártó Péter számára

A magyar külügyminiszter általában az emberek többségénél korábban kel, és ez hétfőn sem volt másképp, már újra útra kellett kelnie.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szijjártó Péter külügyminiszterként rengeteget utazik, még a kollégáihoz képest is aktívabb. Igyekszik a lehető legjobb módon ápolni a külső kapcsolatokat, és hangsúlyozni a béke fontosságát, és nemcsak az ukrajnai háború kapcsán, ami minden eddiginél aggasztóbb méreteket ölt.

Természetesen Szijjártó is figyelemmel követte a magyar válogatott drámai meccsét a skótok ellen, így nem sokat aludhatott. Alig pár órával később már ébresztette az óra, így ez most különösen fájdalmas volt számára, de nincs mit tenni, repülőre kellett ülnie egy igen fontos ügy miatt. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

Kiderült ugyanis, hogy Luxembourgban van jelenése, ahol az EU külügyminiszteri tanácsülésén fog részt venni. Már előre sejti, mi lesz ennek a vége, ugyanakkor nem adja fel, és ugyanazt a narratívát képviseli a magyar kormánnyal, mint korábban.

„Méghogy az éjjel soha nem érhet véget… dehogynem, s ez a mostani nagyon is hamar véget ért… a kora hajnali vekkercsörgés ma különösen fájdalmas volt… dehát ez van, irány Luxembourg, irány az EU külügyminiszteri tanácsülése, ahol borítékolható az újabb csata a háború- és a békepárti álláspontok között, ma ugyanis újabb euromilliárdokat akarnak bejelenteni az ukrajnai fegyverszállítások támogatására.” – üzent a Facebook oldalán.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Szerinte már régen le lehetett volna zárni a háborút, ha az Európai Unióban megfelelő döntések születtek volna, és mindenki a békés megoldásra törekedne. „Ha csak tizedennyi energiát fordítanának/fordítottak volna béketeremtésre, ma sokkal kevesebb halott és sokkal kisebb pusztítás lenne…”

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Tragédia a Kanári-szigeteknél: kilenc halott és közel ötven eltűnt személy

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó pénteken éjszaka a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro közelében, amely tragédiában legalább kilenc ember vesztette életét, és további 48 személy eltűnt.

Jön Szoboszlai következő nagy meccse, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.