Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Kiderült, mikortól és mennyiért vásárolhatunk egynapos autópálya-matricát a szomszédban

Szlovákiában augusztus 1-től lehet majd egynapos sztrádajegyet vásárolni, de az is kiderült, mennyit kell fizetni érte.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szlovák parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt, amely által augusztus elsejétől lehet majd egynapos sztrádajegyet vásárolni. Az ára pedig egészen pontosan 5,40 euró lesz.

Az autoszektor.hu a parameter.sk értesüléseire hivatkozva azt írja, az egynapos jegy csak a vásárlás napján lesz érvényes, nem pedig a vásárlást követő 24 órán át. Ugyanígy működik például Csehországban vagy Ausztriában – jegyzik meg. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Emellett arra is fény derült, hogy az adott naptári év utolsó napjáig érvényes éves matricát eltörlik Szlovákiában, míg a 365 napos sztrádajegy továbbra is elérhető lesz az autósok számára. Jozef Ráž közlekedési miniszter közölte:

Az egynapos jegy reményeik szerint nagy segítséget jelent majd mindazoknak, akik rövidebb kirándulásokat terveznek Szlovákiában, valamint azoknak a külföldi turistáknak is, akik csak átutazók lesznek a nyári vakáció idején.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Csehországban március elsejével vezették be az egy napos autópálya-matricát. A részleteket ebben a cikkben fejtettük ki bővebben. De májusban arról is beszámoltunk, hogy 5150 helyett 1000 forint lehet az egynapos autópálya-matrica hazánkban.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.