Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,037 $

Köhögve, maszk nélkül ellenőrzött a járványügyes a gyermekszívsebészeten

Két nap múlva kiderült, hogy az ellenőrt szamárköhögéssel kezelik.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Köhögött, mégis maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést hétfőn a fővárosi kormányhivatal egyik munkatársa az országos kardiológiai intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán. Két nappal később pedig ő maga jelentette be, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik. A beszámoló szerint az ellenőr a múlt hét elején a gyermekszívsebészet után a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott betegekkel nem találkozott, csak az egyik irodában járt.

A Népszava úgy tudja, mindkét intézményben megtették a szükséges járványmegelőző intézkedéseket, s keresik, kikkel került kapcsolatba a hivatalnok, oltásokat rendeltek el, illetve elkülönítették azokat a gyerekeket, akik esetleg megfertőződhettek. A GOKVI kommunikációs osztálya is megerősítette mindezen információkat, valamint tudatták, hogy megtették a szakmai protokolloknak megfelelő intézkedéseket, mind az érintett munkatársak, mind az ápolt kisgyermekek esetében. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

„Jelenleg intézetünkben az esetből kifolyólag nincsen fertőzött kisgyermek, vagy kolléga. Fokozott higiénés óvintézkedéseket tettünk, a gyermekek állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük” – írták. De az ellenőrt foglalkoztató Budapest Főváros Kormányhivatal is reagált az esetre: mint írták, az érintett munkatárs betegségének beigazolódását követően haladéktalanul megtettek minden szükséges intézkedést, értesítették a kórházat és a kontaktokat, valamint azonnali vizsgálatot rendeltek el.

A lap cikkében megjegyzi: a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet gyermekkardiológiai intenzív részlegén szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülötteket kezelnek. A csecsemők immunrendszere még kialakulatlan ebben a korban, szamárköhögés elleni oltást is két hónapos korban kapnak először. A szamárköhögés lappangási ideje 2-4 hét, vagyis csak néhány hét múlva derülhet ki, hogy a GOKVI-ban hány embert fertőzött meg a járványügyes ellenőr.

Deutsch Tamás: Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc szorosan együttműködik egymással

Deutsch Tamás átlát a szitán, szerinte hiábavaló a "cicaharc" Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc között, szorosan együttműködnek az európai politkában.