Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,367 $

Megőrülnek az emberek a német válogatott rózsaszín mezéért

Az új rózsaszín vendégmez rekordértékesítést ér el a német válogatott történetében.

...svg content...Fotó: Willi Orbán (b) és a német Kai Havertz a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A német labdarúgó-válogatott legújabb, rózsaszín-bíbor vendégmeze váratlan sikert aratott a szurkolók körében. Az Adidas által gyártott mez, amely kezdetben megosztotta a közvéleményt, mára a német válogatott történetének legkeresettebb idegenbeli mezévé vált.

Oliver Brüggen, az Adidas szóvivője a Német Sajtóügynökségnek nyilatkozva megerősítette: „A rózsaszín mez a legkelendőbb idegenbeli mez a DFB összes mezének történetében.” A mez debütálására a hazai rendezésű Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén, a Magyarország elleni stuttgarti mérkőzésen került sor.

A szurkolók különösen nagy érdeklődést mutatnak a Bajnokok Ligája-győztes Toni Kroos 8-as mezszámával ellátott változat iránt. Bernd Neuendorf, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke a mez népszerűségét annak divatosságával magyarázta: „Szerintem az embereknek egyszerűen azért tetszik, mert divatos. A színválasztást semmiképpen sem szabad túlértelmezni.”

A rózsaszín mez nemcsak a szurkolók, hanem a közéleti személyiségek körében is népszerűvé vált. Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter például a Skócia elleni nyitómeccs előtt viselte a mezt egy közzétett videóban.

Az Adidas egyelőre nem közölt pontos adatokat az eladott mezek számáról, de Brüggen elmondása szerint örömmel tapasztalják az Európa-bajnokság iránti növekvő lelkesedést és a német mezek iránti továbbra is nagy keresletet.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.