Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Elefánttámadásban vesztette életét egy turista Zambiában

Ez már a második halálos kimenetelű támadás volt idén az országban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nam Anh
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Helyi tisztviselők beszámolója szerint egy elefánt miatt vesztette életét egy amerikai turista a zambiai Livingstone városában szerdán. Ez már a második halálos kimenetelű támadás volt az országban idén.

A tisztviselők pénteki tájékoztatása szerint a 64 éves Juliana Gle Tourneau akkor vesztette életét, amikor egy elefánt – mely a turisták által megfigyelt csorda tagja volt – megtámadta járművüket, kirángatta Tourneau-t az autóból és eltapossa őt. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A nő egy csoport tagja volt, mely a Maramba kulturális híd közelében állt meg az elefántcsorda által okozott torlódás miatt. Auxensio Daka, a déli tartomány rendőrfőnöke a Zambiai Nemzeti Televíziónak, a ZNBC-nek nyilatkozva később további részleteket osztott meg a tragédiáról:

„A 64 éves Juliana Gle Tourneau, aki az Amerikai Egyesült Államokbeli Új-Mexikóból származik, szerdán 17 óra 50 perc körül halt meg, miután kilökték egy parkoló járműből, mely a Maramba kulturális híd környékén lévő elefántok okozta torlódás miatt állt meg.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Idén ez már a második ilyen támadás, miután idén márciusban egy másik amerikai turista meghalt egy zambiai nemzeti parkban tartott vadászaton, amikor egy elefánt rátámadt egy teherautóra, felborította azt, megölte a turistát és öt másik embert megsebesített.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.