Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
60,967 $

Legkevesebb 1000 ember vesztette életét a hadzs zarándoklaton a hőség miatt

Mintegy 600 egyiptomi állampolgár vesztette életét a perszelő hőség közepette.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jelentések szerint mintegy 600 egyiptomi állampolgár vesztette életét az éves, Mekkába tartó muszlim zarándoklat során a perzselő hőség közepette, melynek okán a hatóságok csütörtökön válságstábot hoztak létre a halálesetek kivizsgálására.

Az egyiptomi halálesetekkel együtt már 1000 főre emelkedett azon halálesetek száma, melyekről az idei hadzs zarándoklat során különböző országokból számoltak be a rendkívüli hőség miatt, mivel a hőmérséklet 51 Celsius-fok (!) fölé emelkedett. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

A legtöbb haláleset a nem regisztrált zarándokok körében következett be, akik nem rendelkeztek engedélyekkel, amelyek lehetővé tették volna számukra a légkondicionált sátrak használatát és a szent helyek közötti buszos transzfert, melyet a regisztrált hívők számára biztosítottak.

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök elrendelte, hogy a miniszterelnök által vezetett válságstáb vizsgálja ki az ország zarándokainak halálát. Egyiptom nem erősítette meg a halálos áldozatok számát, de a kabinet szerint a hivatalosan regisztrált 50 752 zarándok közül 28-an haltak meg. A hatóságok szerint a nem regisztrált hívők orvosi ellátása az információhiány miatt jelenleg nehézkes.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Öngyilkos női merénylők robbantottak Nigériában, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Legkevesebb 18 ember vesztette életét abban az öngyilkos támadásban, amit Nigériában hajtottak végre.

Videós összefoglaló Németország továbbjutásáról, Dánia drámájáról (videó)

Hiába a 2-0 és a megérdemelt továbbjutás a német válogatott részéről, korántsem volt ez egy sima mérkőzés Németország számára.