Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,367 $

Sallai nagyon is sok esélyt lát a továbbjutásra, tudja mire számíthatnak Skóciától

A játékos kiemelte, a riválisnak is megvannak a kiemelkedő labdarúgói, de nekik a saját játékukra kell összpontosítaniuk.

...svg content...Fotó: MTI/Derencsényi István
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI közlése szerint a pénteki sajtótájékoztatón Sallai Roland és Gazdag Dániel is beszélt a közelgő, nagy téttel járó mérkőzésről, és mindketten egyetértettek abban, hogy addig nem érdemes számolgatni, amíg a magyar labdarúgó-válogatott nem győzte le vasárnap a skót csapatot az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.
Sallai Roland rámutatott:

„Ha nem látnánk esélyt a továbbjutásra, túlzással élve valószínűleg már nem lennénk itt. Szeretnénk a legjobb teljesítményünket nyújtani, a matek pedig csak azután kezdődhet, ha megvertük a skótokat. A németek elleni meccsből kell kiindulni, ott a kompakt védekezésből próbáltunk gyors ellentámadásokat vezetni. Megvoltak a lehetőségeink gólokat szerezni, ezt kell csinálni Skócia ellen is, azaz a kompakt védekezés a kulcsa a következő találkozónak is.” Soron kívül Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

Az MTI kérdésére a játékos elárulta, az Eb-n felszabadultan tudott pályára lépni mindkét találkozón, a cselei „ülnek”, kifejezetten jó formában érzi magát, ugyanakkor saját teljesítményénél sokkal fontosabb a csapat jó szereplése, ezért meg kell nyerni az utolsó csoportmeccset.

A Svájc elleni mérkőzésről nem szeretett volna beszélni, ugyanakkor azt elmondta, a németek elleni mérkőzés már sokkal jobban nézett ki, kiemelve, hogy „gyors átmenetek és abból a helyzetek gyors kialakítása a kulcs, de ha megvannak a lehetőségek, azt értékesíteni is kell”.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Azt is elárulta, hogy a csapategység és a jó hangulat megvan, ami segít a csapatnak a mentális ráhangolódásban. Megjegyezte, tudják mire számíthatnak a szigetországiaktól, a riválisnak is megvannak a kiemelkedő labdarúgói, de nekik a saját játékukra kell összpontosítani. A közelgő mérkőzés kapcsán hangsúlyozta:

„Mindegy hogyan, de nyerni kell, akár csúnya meccsen is.”

Gazdag Dániel arról beszélt, Skócia más játékstílust képvisel, mint az előző két ellenfél, s mivel „mindkét csapatnak csak a három pont megszerzése lehet jó, ezért a kompakt védekezésből kell kiindulni, mert arra kell törekedni, hogy egyáltalán ne kapjunk gólt”. Rámutatott, „Skóciának megvan a maga stílusa, ami nagyon fizikális, de felkészültünk erre”.