Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,42 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
61,037 $

Tovább élhetnek a macskák egy alkalmazásnak hála, odáig vannak érte a gazdik

Egymással is megoszthatják tapasztalataikat a macskatartók, ami nagy segítséget jelent.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Akik rutinos macskások, azoknak nem újdonság, hogy bársonytalpúik bizony nem szívesen mutatják ki, ha valami nincs rendben. Sokáig rejtegethetik a tüneteiket, pedig akár egészen banális dolgokból is ki lehet következtetni, ha gond van.

A Carelogy technológiai startup és a japán Nihon Egyetem kutatói épp ezért létrehoztak egy olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi a gazdik számára, hogy könnyebben felfedezzék, ha cicájuk valamilyen betegségben szenved. Soron kívül Valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcmását (videó)

A CatsMe! egy mesterséges intelligenciával működő alkalmazás, amely segít jelezni a bajt akkor is, amikor annak még nincsenek olyan külső jelei, mint például a mosdás elmaradása, a bágyadtság, vagy az étvágytalanság – írja a Cybernews.

Az alkalmazást 2023-ban indították el, és már 230 ezer felhasználója van. Fejlesztői azt állítják, hogy az app csaknem 95%-os pontosságú. Az alkalmazás használói ráadásul szintén segítik az MI-t, hogy további tudást halmozzon fel.

Használata nagyon egyszerű, amint a tulajdonos feltölt egy a macskájáról készült képet, az alkalmazás össze tudja hasonlítani a fotót a korábbi képekkel, melyek alapján kiderülhet, hogy mi áll a háttérben – magyarázta Kazuya Edamura, állatorvos, a CatsMe! Társfejlesztője.

Deutsch Tamás: Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc szorosan együttműködik egymással

Deutsch Tamás átlát a szitán, szerinte hiábavaló a "cicaharc" Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc között, szorosan együttműködnek az európai politkában.

Neymar egyre keményebben edz (fotók)

Láthatóan remek úton halad előre Neymar, aki egy nagyon súlyos sérülésből térhet vissza hamarosan.

További három miniszteri biztos és egy államtitkár kinevezéséről döntött a kormány

Hivatalosan is kinevezték Varga-Bajusz Veronikát államtitkárnak, de a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a külgazdasági és külügyminiszter is nevezett ki miniszteri biztosokat.