Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,53 Ft
Euró
396,81 Ft
Font
475,76 Ft
Bitcoin
65,833 $

Voltak, akik jegy nélkül próbáltak beslisszolni az Eb-mérkőzésre, 27 magyar ellen indult eljárás Németországban

Különböző okokból indítottak eljárást az érintettek ellen: voltak olyan magyarok, akik jegy nélkül próbáltak beslisszolni a szerdai mérkőzésre.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön közölte, hogy a német-magyar Európa-bajnoki-mérkőzéssel összefüggésben több esetben is konzuli intézkedésre volt szükség, az ügyeket többségében azonban a Stuttgartban szolgálatot teljesítő diplomaták segítségével sikerült rendezni a helyszínen.

Az külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön. A külügyminiszter Facebook-oldalán megjelent videó alapján a kormány a 2021-es németországi Eb-mérkőzés tapasztalataiból kiindulva, az akkori provokációkra és a magyarokat ért atrocitásokra tekintettel, kiemelt konzuli jelenléttel készült a szerdai mérkőzésre. Soron kívül Nagy erőkkel keresik a rendőrök ezt az eltűnt 16 éves budapesti fiút

Összesen 29 magyar állampolgárral szemben történt rendőri intézkedés szerdán, noha végül csak 27 magyar állampolgárral szemben indult eljárás, miután két magyarral szemben tévesen intézkedtek a német rendőrök. Ők a félreértés tisztázása után részt is vettek a mérkőzésen.

Szijjártó elárulta, a magyar szurkolók ellen részben pirotechnikai eszközök birtoklása és használata miatt indult eljárás. Sokak ellen azonban annak nyomán indítottak eljárást, hogy érvényes belépőjegy nélkül próbáltak bejutni a stadionba; de akadtak, akiket kábítószer-birtoklás, vagy éppen agresszív viselkedés miatt csíptek el.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Szijjártó elmondása szerint összességében két magyar állampolgár került 24 órás őrizetbe, hozzátéve, hogy a magyar konzulok hajnalig ott voltak az érintettekkel a helyszínen, és a német ügyészség csütörtökön gyorsított eljárásban tárgyalja ezeket az ügyeket:

„Természetesen ezeket az eljárásokat folyamatosan figyelemmel kísérjük, és ha szükség lesz rá, akkor a konzuljaink újra fellépnek a magyar állampolgárok érdekének védelmében.”

Tanulmány: rengeteg mellrákkeltő anyagot tartalmaznak az élelmiszerek csomagolásai

Riasztó tanulmány látott napvilágot az élelmiszerek csomagolásában található vegyi anyagokról: számtalan összetevő hozható összefüggésbe a mellrák kialakulásával.