Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,18 Ft
Euró
396,56 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
65,820 $

Az USA kiiktatta az Iszlám Állam egyik legveszélyesebb tagját Szíriában

Egy nagyon magas rangú személyt iktatott ki az USA egy szíriai légicsapás kíséretében az Iszlám Állammal folytatott harca során.

...svg content...Fotó: Unsplash/Cédric Dhaenens
Közel-Kelet
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt években nem egy nagy névvel végzett az USA hadserege az Iszlám Állammal zajló harca részeként. Legutóbb június 16-án csaptak le, ezúttal is légicsapás formájában, amiben valószínűleg esélye sem lehetett az ISIS magas rangú tisztviselőjének, aki már nincs az élők sorában.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága az X-en keresztül erősítette meg, hogy Usamah Jamal Muhammad Ibrahim al-Janabi kiiktatásra került, akivel Szíriában végeztek. Az ISIS egyik legfontosabb segítőjét ölték meg az amerikaiak, akik ezzel újabb zavart okoznak a terrorszervezet munkájában. Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

Usamah Jamal Muhammad Ibrahim al-Janab abban is szerepet játszott, hogy forrásokat szerezzen és terrortámadásokat hajtson végre különböző területeken. Az USA folytatja az akciókat a régió szövetségeseivel és partnereivel, igyekezvén felszámolni az ISIS-t. Megjegyezték, a legutóbbi csapás során nem voltak arra utalók jelek, hogy civilek megsérültek volna.

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Váratlan döntetlen született az Újpest-Eto meccsen

Az Újpest nem tudta otthon tartani a 3 pontot a Győri ETO ellen az NB1 8. fordulójában, ami egyértelműen csalódás az újpestiek számára.