Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Magyar Péter csalódott a rengeteg kritika miatt, a Fidesz szavazóinak is bizonyítana

Magyra Péter többek között a Fidesz szavazóinak is bizonyítana, még akkor is, ha más álláspontot képviselnek.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke felszólal a közmédia által szervezett uniós választási vitaműsor helyszínénél, a Várkert Bazárnál tartott ellenzéki demonstráción 2024. május 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter a korábbi ígérete ellenére felvette a mandátumát az Európai Parlamentben, ami mint kiderült, hatalmas pénzzel jár. A Mi Hazánk vezetője is ezzel támadta, majd tisztázta, a juttatások felét minden hónapban le fogja adni, jótékony célokra fordítja. Magyar a Facebook videójában azt mondta, érti a rengeteg kritikát, amiket kap, de szerinte egészen mást most a helyzet, mint amikor belevágtak ebbe az egészbe, már a pár héttel ezelőttihez képest is. Kihangsúlyozta, az egyik legnagyobb frakcióval rendelkeznek az Európai Parlamentben, amit nagy fegyvertényként kezel, és jó lehetőséget lát benne.

Hozzátette, az elmúlt három hónapban csak azzal foglalkozott, hogy idővel átvegyék az ország irányítását, és szinte 24 órában ezzel volt elfoglalva, hogy megszülessen ez az eredmény. A legszebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ilyen eredményt érnek el az EP-választáson, amiért hálás, és köszönetet mond.

Reméli, senki sem vitatja a munkáját, még akkor is, ha sokak szerint a pénzért és a hatalomért csinálja ezt az egészet. Kiemelte, a mandátuma számára nem 5 évre szól, mert ha azt látja, hogy a brüsszeli munka a Tisza Párt rovására megy, abban a pillanatban visszalép. Jelenleg látnia kell, hogy ez mivel jár, mennyit kell majd dolgoznia, és így tovább.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Magyar azt mondja, igyekszik mindezt minimálisra szorítani, mert főként Magyarországon akar dolgozni, ugyanakkor Brüsszelben olyan emberekkel tárgyalhat, akik segíthetnek neki. Miután a 2026-os országgyűlési választások hatalmas erőforrásokat igényelnek majd, mérlegelni fogja a kinti helyeztet.

Legkésőbb 6 hónap után újabb szavazást ír ki, és meghallgatja az emberek véleményét a brüsszeli szerepvállalásáról. Azt is mondja, ismeri a határait, és ha úgy érzi, mindez sok, akkor rögtön lemond. Ami pedig a bizalom hiányát illeti, úgy fogalmazott, kicsit rosszul esik neki, mivel mindig igyekszik 2-3 lépéssel előrébb járni, és biztos abban, hogy voltak már elhamarkodott kijelentései, és nem mindent mondott úgy, mint kellett volna. „Érzem a felelősséget.” – mondta Magyar, aki a Fidesz szavazóinak is bizonyítani akar ezzel a munkával.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.