Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Újabb országban hirdethetnek „koronavírus-vészhelyzetet: jöhetnek a lezárások

A kormány úgy döntött, hogy nincs más esély, újra le kell zárniuk Jakartát, látván a fokozódó koronavírust, a fertőzési hullámot, a megbetegedések és a halálozások számát.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A kormány úgy döntött, hogy nincs más esély, újra le kell zárniuk Jakartát, látván a fokozódó koronavírust, a fertőzési hullámot, a megbetegedések és a halálozások számát.

Jól látni, hogy a koronavírus hullámokban tér vissza, és okoz nagy károkat az egészségügyben és a gazdaságokban. Ennek több oka is van, kezdve a nyári időszakkal, az utazásokkal, a korlátozások enyhítésével, vagy azok teljes feloldásával. Az emberek éberségének lankadásáról sem feledkezhetünk meg. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Indonézia is nagyon érintett ebben, ahol szintén rengeteg fertőzöttet és sok halálesetet regisztráltak. Az országban már több mint 200 000 regisztrált fertőzöttről és közel 8 400 halottról tudni. Az aljazeera.com beszámolója szerint Jakarta visszatér a lezárásokhoz, és Indonézia fővárosa újabb szigorú korlátozásokat vezet be.

A város kormányzója egészen odáig ment, hogy szerinte az egészségügyi rendszer komoly csapást fog elszenvedni, ha nem lépnek az ügy érdekében. Emiatt a főváros újra zár alá kerülhet, hogy megfékezzék az egyre fokozódó járványt, ami a kórházi rendszerek potenciális összeomlásához vezethet.

Anies Baswedan, Jakarta kormányzója szerint a főváros vissza fog térni a lezárásokhoz. Hétfőtől minden iroda zárva lesz, kivéve 11 olyan területen, amiknek létfontosságú a működésük. A szórakozóhelyek is zárva tartanak, valamint minden összejövetelt betiltanak.

A vallási eseményeket csak falusi szinten engedélyezik, amiken a környéken élők vehetnek részt. A kormányzó szerint ezekre az intézkedésekre amiatt volt szükség, mert az előrejelzések azt mutatták, hogy szeptember 17-ig túlterheltek lesznek a fővárosi kórházak, ha nem lépnek közbe.

Már több mint 28 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak: lesújtó számok