Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

...svg content...Fotó: Medgyessy Péter volt miniszterelnök és nevelt lánya, Tornóczky Anita a 17. vizes világbajnokság megnyitója előtt a Lánchíd pesti hídfőjénél 2017. július 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Medgyessy Péter azon a véleményen van, most fog kiderülni, hogy Magyar Péter alkalmas-e miniszterelnöki jelöltnek. Szerinte intellektuális szinten nagyobb teher feldolgozni a sikert, mint magát a kudarcot, mert ilyenkor szállhatnak el az emberek, és nem veszik el, hogy mindez nemcsak tőlük függött, hanem mások besegítettek, illetve a körülmények is megfelelőek voltak.

Nem tartja szerencsésnek, ha valaki ebben a helyzetben hátradől, és az arcára van írva a győzelem, az elégedettség. „Ez nem szerencsés. Most fog kiderülni, hogy fel tudja-e dolgozni a sikert Magyar Péter.” – mondta a Partizán műsorában. Ha sikerrel jár, akkor mehet előre, viszont Medgyessy is úgy látja, a nagyobb falat csak most következik. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

Rámutatott arra, hogy egy darabokban lévő ellenzéket győzött le Magyar, felülvén a népharag generálta viharára, miközben még a személyi összetétele sem túl erős a baloldalnak. Hozzátette, itt már egy nagyon szervezett, komoly erővel kell fellépni a Fidesz személyében. „Ott már nagyon nehéz lesz.”

Magyar Péterre nehéz hónapok várhatnak

Medgyessy megemlítette, igazán most kell Magyarnak megmutatnia a tanulásra való hajlandóságát és képességét. Ugyan azt mondja, ezt még nem látta Magyartól, nem is volt olyan helyzet előtte ehhez. „Most már nem lesz elég csak annyit mondani, hogy el kell söpörni Orbánt. Valami pozitívat is kell tudni mondani. Valami üzenetnek kell mennie a lakosokhoz. Kell tudni valamit mondani, hogy ez a csere mit fog tudni hozni, mennyivel lesz jobb.”

Azt gondolja, a legnehezebb, hogy el tudja mondani Magyar Péter, hogyan akarja mindezt megcsinálni. „A mit akar csinálni, ott van egy negatív, egy tagadás, amit értünk, de nem tudjuk még, hogy ebből milyen típusú párt lesz. Ez ma egy jó, ügye kialakított szervezet.” Az nyilvánvaló számára, hogy első körben az ellenzék elsöprése volt a cél, de a neheze csak most jön, és egyelőre nem látja azt, hogyan akarják legyőzni a Fideszt.

„Olyanokat kell tudni mondani, ami érdekli az embereket.” Szerinte az átlagembert nem a jogállamiság foglalkoztatja, hanem az, hogy megjönnek-e az uniós pénzek, megépülnek-e az új utak, és így tovább. „Olyanokat kell tudni mondani, ami fontos az embereknek. A gyerekeknek lesz-e jövője, lakása, esélye van-e arra, hogy lakáshoz jusson egy 25 éves fiatalember. Ezek az igazi kérdések, erre kell tudni hiteleset mondani. Itt lesz az igazi nagy feladat, és ehhez kell tudni váltani, tanulni, és nem szabad megsértődni. Egy politikus nem sértődhet meg.”

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.