Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Úgy tűnik, Szaúd-Arábia fogja kihúzni a bajból a Barcelonát – „jelentős pénzügyi együttműködés” a láthatáron

A financiális problémákkal küzdő klub állítólag tárgyalásokat folytat Szaúd-Arábiával egy jövedelmező „futball-együttműködésről”.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Már évek óta ismert, hogy a Barca komoly pénzügyi problémákkal küzd, az egész pedig a koronavírus-járványig és a legenda, Lionel Messi távozásáig vezethető vissza. Annak érdekében, hogy képes legyen finanszírozni a 2022-es nyári átigazolási ügyleteit, a Barca eladta a klub különböző vagyontárgyait, és gyakorlatilag jelzáloggal terhelte meg a jövőjét a rövid távú anyagi haszon érdekében.

Noha néhány ilyen szerződéskötés – köztük Robert Lewandowski és Raphinha – segített a 2022/23-as La Liga-bajnoki cím megszerzésében, a Barca nem tudott ilyen jelentős lépéseket eszközölni a következő szezon előtt, és vissza is adta a koronát a Real Madridnak. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Pletykák szerint a Barca ismét arra kényszerül, hogy eladja pár játékosát, hogy legyen elég mozgástere a bőséges költekezéshez ebben az átigazolási ablakban. Ugyanakkor a sport.es úgy értesült, hogy a szaúdi Pro League klubok felajánlhatják, hogy olyan játékosokat vesznek át, mint Ansu Fati és Clement Lenglet.

Ehhez azonban először arra lenne szükség, hogy az érintett játékosokat is meggyőzzék erről. Alternatívaként a Barca dönthetne úgy, hogy kulcsjátékosokat ad el Szaúd-Arábiának, hogy jelentősebb profitot termeljen, így állítólag Ronald Araujo, Andreas Christensen és Jules Kounde is szóba került.

Ráadásul úgy tudni, hogy az átigazolásokon túl a Barcelona állítólag további üzleteket is szeretne kötni Szaúd-Arábiával: szponzori és egyéb együttműködések is szóba kerültek, melyekkel a Barca gyorsan gyarapíthatná vagyonát.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.