Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,78 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
465,98 Ft
Bitcoin
59,722 $

Bayer Zsolt szerint „a Tisza agresszív vezetője a budi mellett égő csipkebokor”

Mint fogalmazott, oda „enyhülni járnak a tizennyolc éve szorulásos ellenzékiek”.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Fidesz tulajdonképpen megnyerte a június 9-i választásokat, mindegy, ki mit mond vagy elemezget – a Telex szerint röviden összefoglalva ennyi a mondandója Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkének. Nehezményezi benne, hogy ugyan a Fidesz a negyedik kétharmados kormányzása félidejében, háborús időkben, rekordinfláció, egy „úgynevezett kegyelmi ügy s az abból kinövesztett kegyelmi botrány” után is 200 ezer szavazattal többet kapott, az „összes” azt írja róla: vesztett, megtorpant. Az összeset végül nem nevezi meg, csak egyszer a 444-et, de valószínűleg a független sajtóra próbál utalgatni vele – vélekedik a portál. De Bayer azt is megjegyzi, hogy ha „a vasárnapi választás parlamenti választás lett volna, ugyanez az eredmény egy ötödik kétharmadot ért volna”.

A Telex kiemeli: Bayer csak azt felejti el megemlíteni, hogy az európai parlamenti választáson 44,61%-os eredmény például csak azért érhetne kétharmadot, mert a kormánypárt saját maga felé billentette a mérleget a választási törvény módosításánál. Európai parlamenti választáson még soha nem szerepelt ilyen rosszul a Fidesz, és 2010 óta nem volt olyan, hogy egy ellenzéki erő egyedül 15 százalékpontnyira közelítette meg a Fideszt egy országos listás választáson. „Na most egészen más a helyzet, amennyiben ellenzék vagy” – írta Bayer, majd Kovács Gergelyre terelte a szót, akit a XII. kerületben választottak meg. „Ebben az esetben tulajdonképpen mindig győzöl. Egy drogos agyhalott vagy valami viccpárt élén, és megnyersz egy kerületet Budán? Áttörés!” – fogalmazott. Soron kívül Munkába menet is viselni kell majd a katonai egyenruhát?

„Csak el ne felejtsem majd megfejteni valamikor, hogy Budapest egyik leggazdagabb kerületének jól szituált lakói mégis mire gondoltak, amikor egy drogos agyhalottat küldtek a polgármesteri székbe? És vajon most mire számítanak?” – tette hozzá. Szerinte Győrben sincs baj, mert ha egy városban „a közgyűlésben abszolút többséghez juttatták a Fideszt”, csak a polgármestert váltották le, akkor ott tulajdonképpen a polgármesterrel van baj, nem a Fidesszel, úgyhogy ez is rendben van. Ezt követően a Tisza Pártról ejtett szót: „ha akad egy ellenzéki erő, amelyik a semmiből jön és eljut harminc százalékig, az pedig maga a totális, az elsöprő, a gigászi győzelem”. Magyar Pétert pedig elsőként „a Tisza agresszív vezetőjének” nevezte.

Továbbá „a budi mellett égő csipkebokorhoz” hasonlította, „ahová enyhülni járnak a tizennyolc éve szorulásos ellenzékiek”. Szerinte ennek most vége, „most majd mondani kell valamit a tüntetések és eredményvárók veretesen üres, ostoba, s legfőképpen hazug lózungjai helyett”, és majd most kiderül, hogy „a legendásan integratív személyiségű új messiás miképpen fogja összetartani az egészet, s hogyan gyűjt majd szövetségeseket”. Bayer 2026-ra már előre ötödik kétharmadot vizionál a Fidesznek. „De semmi baj, mert mi, a propagandisták majd azt is eladjuk győzelemnek. Míg ez a sok-sok furfangos és csavaros eszű és legyőzhetetlen ellenzéki meg a sajtójuk könyörtelenül átlát rajtunk” – magyarázza.

Korábban azt is megírtuk, hogy nemrégiben újabb televíziós interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök, ezúttal Bayer Zsolt látta vendégül a HírTV stúdiójában. A fő témát a háború jelentette, amely egyre nagyobb méreteket ölt, de a választások fontossága sem maradhatott ki hazai szinten, mondván, sok településen változhat a helyzet jó vagy rossz irányba. Míg a kormányfő a TV2-nek nyilatkozva egy esetleges harmadik világháború veszélyeiről beszélt. Mint mondta, nagyon aggódik, de igyekszik meggyőzni az EU-ban lévőket, hogy ne lépjék át a legvörösebb vonalat, mert az egész világ számára sokba kerülhet. Továbbá a magyar válogatott és Szentkirályi Alexandra is szóba került.

Egymásra mutogat a főváros és a rendőrség a traffipaxok ügyében

Némi fennakadás tapasztalható a főváros vezetése és a rendőrség között az új traffipaxok aktiválása kapcsán.