Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Kihagyja az Eb-t a Barcelona sztárja

A holland labdarúgó-szövetség közleményben tudatta, hogy a 26 éves játékos kénytelen kihagyni a kontinenstornát.

...svg content...Fotó: Instagram / Frenkie De Jong
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A holland válogatott középpályása, Frenkie de Jong nem vehet részt a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságon, miután a felépülése túl lassúnak bizonyult.

Bár De Jong az elmúlt napokban már részt vett az edzéseken, a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy állapota nem javul kellő ütemben ahhoz, hogy csatlakozhasson a válogatotthoz. A Voetbal International információi szerint Ronald Koeman, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya még azt is felajánlotta, hogy a Barcelona középpályása kihagyhatja az Eb első mérkőzését, ám ez sem bizonyult elégséges megoldásnak. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

De Jong számára így nem marad más hátra, minthogy a következő szezonra való felkészülésre koncentráljon. A játékos kulcsszerepet tölt be mind a katalán sztárcsapatban, mind hazája válogatottjában, így távolléte érzékeny veszteség lehet mindkét együttes számára.

„Szomorú és csalódott vagyok, amiért nem lehetek ott az Európa-bajnokságon. Mindent megtettünk, amit csak lehetett, de a bokámnak több időre van szüksége a felépüléshez”, mondta De Jong, majd hozzátette, hogy ha már így alakult, akkor a szurkolókkal együtt a pálya széléről fogja buzdítani csapattársait.

Egyelőre nem tudni, hogy a játékos pontosan mikor térhet vissza a pályára, az viszont tény, hogy De Jongra rájár a rúd az utóbbi időben, hiszen a La Liga legutóbbi kiírásában nem kevesebb, mint 16 mérkőzést kellett kihagynia különböző sérülések miatt.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.