Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,299 $

40 fokos hőség tombol Kínában, masszív hőhullámra készülnek a helyiek

Szombaton időjárási riasztást rendelt el a kormány.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Vu Hong
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kínai meteorológiai szolgálatok előrejelzései szerint ezen a héten jelentős hőhullám söpör majd végig Észak-Kína nagyobb területein, s egyes területeken rekordmagas hőmérsékletet hoz majd magával. A szombaton kezdődött hőhullám nyomán a kormány már ki is adott egy riasztást.

Hétfőn pedig a helyi országos meteorológiai intézet is narancssárga riasztást adott ki a magas hőmérséklet miatt. Vasárnap a tengerparti Sentung tartományban hét országos meteorológiai állomás is a június eleji legmagasabb hőmérsékletet mérte, míg az északi Hupej tartományban és Hszincsiang nyugati régiójában 40 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Az előrejelzések szerint a hőhullám az elkövetkező napokban tovább fog terjedni, így a helyi önkormányzatok szintén figyelmeztetéseket adtak ki a lakosság részére. Peking szombaton először adott ki sárga riasztást a magas hőmérséklet miatt az idei nyáron, figyelmeztetve a lakosokat, hogy a nap legmelegebb időszakában ne menjenek ki a szabadba.

A meteorológusok szerint Kína legtöbb részén a szokásosnál magasabb hőmérséklet várható ezen a nyáron, és a magas hőmérsékletű napok száma is több lesz a szokásosnál.

Az országos átlaghőmérséklet március és május között elérte a 12,3 Celsius-fokot – ami a legmagasabb érték a feljegyzések 1961-es kezdete óta – és 12 országos meteorológiai állomáson regisztráltak rekordot elérő vagy meghaladó hőmérsékletet a kínai Nemzeti Éghajlatvédelmi Központ szerint.

Orbán Viktor reagált az EU megdöbbentő döntésére

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is súlyos csapásként beszél az EU döntéséről a Kínából érkező elektromos autók kapcsán.