Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

Kiderült, melyek a világ legsétálhatóbb városai

Egy új tanulmány szerint minél nagyobb és gazdagabb egy város, annál kevésbé valószínű, hogy könnyen járható gyalogosan, szerencsére azonban akadnak kivételek is.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ha az ember elutazik valahová, minden bizonnyal felveszi a képzeletbeli listájára a kellemes sétákat, amelyek során megnézheti a legszebb nevezetességeket, végig járhatja a szuvenír boltokat, legjobbra értékelt éttermeket és cukrászdákat. A rohanó hétköznapok után nincs is jobb, mint egy kis aktív feltöltődés, ami emellett pihentető is.

Ám a több évtizedes autóközpontú politika miatt a világ számos városában kevés gyalogosbarát utca van. Mindez a „The ABC of Mobility” elnevezésű tanulmányból derült ki, amely arra a következtetésre jutott, hogy minél nagyobb és gazdagabb egy város, annál kevésbé valószínű, hogy könnyen járható gyalogosan. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Ugyanakkor szerencsére vannak kivételek: a tanulmányban vizsgált 794 város közül Quelimane mozambiki kikötővárosa bizonyult a leginkább gyalogosbarát úticélnak – számolt be a CNN. Míg Európában a holland Utrecht fákkal szegélyezett csatornái és Hága monumentális pompája viszi a prímet.

De a spanyol Bilbao kikötővárosa és a római romokkal, gótikus katedrálisokkal büszkélkedő León szintén remek kikapcsolódást kínálnak azoknak, akik utazásuk során a lelassulásra, kellemes sétára vágynak. Mindemellett az Alpokban az olasz Bolzanót vagy az osztrák Innsbruckot is meglátogatásra érdemesnek tartotta a tanulmány.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.