Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

Két aligátor és egy medve összecsapását vették videóra

Egy floridai folyóban történt a ragadozók összecsapása.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Két aligátor és egy medve összecsapását vették videóra Amerikában – számolt be a 24.hu az USA Today cikkére hivatkozva. Mint írják, egy floridai folyóban történt a ragadozók összecsapása, amit egy kajakozó örökített meg.

A felvétel elején látható, amint a medve békésen úszkál a folyóban, majd hirtelen feltűnik egy aligátor. A medve azonban nem riad meg, nem vált irányt, azonnal lecsap a hüllőre és kezdetét is veszi az első ütközet. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Az emlős látszólag könnyedén felülkerekedik ellenfelén, majd tovább úszik, ám nem sokkal később egy másik kihívó is feltűnik. A második aligátort két gyors csapással rendezi le a medve, aki ezután is úgy folytatja útját, mintha mi sem történt volna.

Az állatvilágban olykor elképesztő küzdelmekre kerül sor, ezeket pedig előfordul, hogy a közelben tartózkodók meg is tudják örökíteni. Márciusban például azt vették videóra, ahogy egy gyilkos bálna egyedül végez egy nagy fehér cápával.

A harc mindössze pár percig tartott, de annál nagyobb ritkaságszámba ment: tengerbiológus szakértők szerint ez volt az első ilyen dokumentált eset. Míg áprilisban egy krokodil és egy fekete mamba harcát vették videóra, s a történéseket az arra járók mellett egy lármás rétisas is nyomon követte.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.