Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

Videón egy krokodil és egy fekete mamba harca

A történéseket egy lármás rétisas is nyomon követte, de nem mert túl közel merészkedni.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Giosue Spinosa a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban járt turistaként, amikor egy nem mindennapi jelenetre lett figyelmes: a Shingwedzi folyónál egy krokodilt és egy fekete mambát pillantott meg, amelyek ádáz harcot vívtak egymással.

Spinosa nem hezitált sokáig, így meg tudta örökítenie a ritka pillanatot. A felvételen látható, amint a kígyó egy homokos parton halad, majd hirtelen felbukkan egy krokodil a közelben. A mamba minden bizonnyal át akart kelni a vízen, ám ekkor kiszúrta a nagyobb ragadozót. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Jobbnak látta hát, ha menekülőre fogja, a krokodil viszont így is célba vette. Utóbbi lassabb volt, elvétette a zsákmányt, amely látszólag kereket oldott. Ám a túlpartra érve az iszapban lelassult, emiatt egy másik példány utol tudta érni.

A krokodil ekkor megragadta a prédát, amely ugyan megpróbált ellenállni, de esélye sem volt. Hiába a kígyó veszélyes mérge, a ragadozó bőre túl erősnek bizonyult, a krokodil végül megölte áldozatát – írja a 24.hu a News18 beszámolója alapján.

A történeseket egy lármás rétisas is nyomon követte, de nem mert túl közel merészkedni, a krokodil pedig zsákmányával a szájában tért vissza a folyóba. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy egy gyilkos bálna egyedül végzett egy nagy fehér cápával, ezt pedig videóra is vették.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.