Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,86 Ft
Euró
394,67 Ft
Font
465,13 Ft
Bitcoin
63,080 $

Manfred Weber szívesen együttműködne Magyar Péterrel: az ajtónk nyitva áll

Az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője „örül” a politikus érdeklődésének.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője nagyon szívesen együttműködne Magyar Péterrel, a Tisza Párt alelnökével és EP-képviselőjével. „Az ajtónk nyitva áll” – fogalmazott Weber, hozzátéve, hogy „örül” a politikus érdeklődésének. Ezen információról a Politico számolt be nemrégiben, amit a 444.hu szúrt ki.

A cikkben megjegyzik: a Fidesz EP-képviselői 2021-ben léptek ki jobbközép EPP frakciójából, Menczer Tamás kommunikációs igazgató májusban már baloldalinak és háborúpártinak nevezte a pártcsaládot. Semjén Zsolt azonban azt mondta, „fel sem merült, hogy a KDNP elhagyja az Európai Néppártot, hiszen mind a két elődszervezetének a teljes jogú tagjai voltunk”.

Pártja jelenléte „a Néppártban nemzeti érdek is, hiszen az Európai Parlament legerősebb pártja/frakciója az Európai Néppárt” – fűzte hozzá. A Diákhitel Központ egykori vezetője korábban már beszélt arról, hogy az Európai Parlamentben a néppárti frakcióba akarnak beülni, mert az lesz a legnagyobb képviselőcsoport.

Úgy véli, így van a legjobb esélyük, hogy fontos pozíciókat szerezzenek az uniós intézményekben. Felvételüket a választás után kérik majd – emlékeztet a portál. Korábban arról is beszámoltunk, hogy Magyar Péter hallani sem akar egy Gyurcsány Ferenccel való együttműködésről: a politikus nem tervez együttműködni más pártokkal, Gyurcsány Ferenccel különösen nem, akiről mindig is rossz véleménnyel volt.

De azt is megírtuk, hogy Gwendoline Delbos-Corfield, az Európai Parlament (EP) magyarországi jelentéstevője fenntartásokkal fogadja Magyar Péter megjelenését a magyar politikai színtéren. A posztjáról leköszönő politikus szerint kellő óvatossággal kell kezelni, ha valaki a Fideszből és Orbán Viktor köréből érkezik. Mint fogalmazott, Magyar „talán kevésbé offenzív szereplő, mint Orbán, de mégis kicsit hasonló narratívával rendelkezik”.

Terrortámadás veszélyére figyelmezteti az USA Németországot, új protokoll lépett érvénybe

Terrorriadót rendeltek el az amerikai katonai támaszpontokon Európa-szerte, ami miatt a németországi bázisokat is fokozott készültségbe helyezték.

Franciaország egy megpattant kései lövéssel búcsúztatta Belgiumot az Eb-n

Franciaország és Belgium sokáig nem bírt egymással, egy nagyon szenvedős mérkőzésen vannak túl, melynek a végén valakinek azonban távoznia kellett az Európa-bajnokságról.