Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Elfogtak egy feltételezhetően merényletre készülő orosz-ukrán férfit a párizsi repülőtér közelében

A hivatalos tájékoztatás szerint őrizetbe vettek egy feltételezhetően merényletre készülő orosz-ukrán állampolgárt a párizsi repülőtér közelében.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dmytro Nushtaiev
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Letartóztatott a francia rendőrség egy 26 éves orosz-ukrán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy erőszakos cselekményt tervezett Franciaországban. A férfi korábban megsebesítette magát egy robbanószerkezettel – erősítették meg szerda este az illetékes hatóságok a Le Journal du Dimanche című lap értesülését.

A Donbasz régióból származó, orosz és ukrán útlevéllel is rendelkező férfit hétfő este vették őrizetbe.  A gyanúsítottat először a mentősök látták el hétfő délután, miután egy robbanást követően égési sérüléseket szenvedett, majd kórházba szállították, ahol őrizetbe vették és kihallgatták – közölte az országos terrorellenes ügyészség. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A nyomozáshoz közel álló források szerint a gyanúsított „nemrég” érkezett Franciaországba, és a Párizstól északra található Roissy-en-France település – ahol a Roissy-Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér is található – egyik hoteljében foglaltak a nevére szobát. A terrorellenes ügyészség közlése szerint ebben a hotelszobában a nyomozók „robbanószerkezetek gyártására használatos eszközöket és anyagokat” találtak, és az egyik ilyen eszköz felrobbant, a hotelt ki is kellett üríteni.

Kedden a terrorellenes ügyészség vette át az ügyben a nyomozást, és erőszakos cselekmény tervének gyanúja miatt indított eljárást. A vádhatóság terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezetben való részvétellel, valamint robbanóanyag vagy robbanóanyag előállítására alkalmas anyag birtoklásával vádolja a gyanúsítottat. 

A nyomozás első megállapításai szerint a Donbaszból származó gyanúsított vállaltan oroszbarát elkötelezettségű, két évig harcolt az orosz hadsereg kötelékében – jelezték nyomozati források az AFP hírügynökségnek. Pénteken a belügyminisztérium azt közölte, hogy a francia titkosszolgálatok az év eleje óta három, 2017 óta pedig ötven terrorcselekményt hiúsítottak meg.

(MTI)

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.