Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
58,189 $

Magyar Péter: ha rosszakat mondanék Oroszországról, elveszítenék minden támogatottságot

Mint fogalmazott, „itt egy évtizednyi agymosás volt”.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A lengyel Rczespospolita egy egész oldalas cikkben elemezte a magyar politikai helyzetet az európai választások előtt. Mint írják, a Fidesz a 2010-es hatalomátvétel óta várhatóan a legrosszabb eredményt éri el, annak ellenére, hogy szombaton „több tízezren vettek részt az Orbán Viktor által szervezett Békemeneten”. Kiemelik: a kormányfő régóta rájátszik a magyarok háborús félelmeire, ám a taktika már nem úgy működik, ahogy eddig.

Ennek oka, hogy év elején megjelent a színen egy olyan ellenfél, aki egészen másképp kampányolt, mint azt korábban a többi ellenzéki párt tette – szúrta ki a 24.hu a Rczespospolita cikkét. A lengyel lap szerint Magyar Péter nem vitázik az orosz kapcsolatokról, mert ha elkezdene rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszítene minden támogatottságot, miután „itt egy évtizednyi agymosás volt”.

Ehelyett a Tisza Párt kampánya inkább arra fókuszál, hogy bemutassa, hogy Orbán klánjának tagjai miként szerezték meg az ország legjobb szállodáit és üdülőhelyeit. Egyúttal megemlítik, hogy Magyar tiltakozásokat szervezett a közszolgálati televízió székháza előtt, amely által az ellenzéki vezetőket is beengedték vitázni. Mikecz Dániel, a budapesti Republikon Intézet szakértője pedig úgy fogalmazott: „Orbán Viktor mindig is az ellenzék megosztottságára játszott. Most először kerül szembe egy karizmatikus vezető köré épülő nagy ellenzéki csoporttal”.

Hozzátette, ez a jelenség korábban más országokban is sikeres volt, például Csehországban, Szlovákiában és Franciaországban, ám azt valószínűtlennek tartja, hogy Orbán hívei átállnának Magyar mellé. „Sokan azonban arra a következtetésre jutnak, hogy a Fidesz nem tévedhetetlen, nem is olyan erős. Lehet, hogy otthon maradnak” – jegyezte meg Mikecz Dániel. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy a Diákhitel Központ egykori vezetője szerint nagyon durva dolgok fognak jönni.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Dobrev Klára, a DK vezetője szerint nagyon rossz úton halad előre Magyar Péter. Mint fogalmazott, az, amit jelenleg Magyar Péter csinál, hasonló ahhoz, mint amit Márki-Zay Pétertől láthattunk, mely a baloldal totális bukásához vezetett. Véleménye szerint a politikus mindenkinek elütögeti a kezét, egyedül akar nyerni, ám ez meglátása szerint nem fog működni.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.