Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,72 Ft
Euró
400,89 Ft
Font
477,75 Ft
Bitcoin
62,411 $

Szakértők szerint a fiatalok robbanthatják be a második fertőzési hullámot

Nagy-Britannia kormánya keddtől kezdődően Északnyugat-Angliában új rendeleteket vezetett be, amivel a fiatal felnőttek szabad mozgását szabályozzák annak érdekében, hogy megállítsák a fertőzés gyors terjedését.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nagy-Britannia kormánya keddtől kezdődően Északnyugat-Angliában új rendeleteket vezetett be, amivel a fiatal felnőttek szabad mozgását szabályozzák annak érdekében, hogy megállítsák a fertőzés gyors terjedését.

Matt Hancock egészségügyi államtitkár nemrég aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Manchesterhez közeli Boltonban 100 ezer emberre 120 COVID-19 beteg esik, ami kirívóan magas értéknek számít a szigetországban. Soron kívül Madeleine McCann-ügy: felmentették a gyanúsítottat, nem történt előrelépés az ügyben

„A Boltonban észlelhető emelkedés részben a 20-as és 30-as éveikben járó emberek közösségi élete miatt jöhetett létre – mindezt a nyomon követési rendszereinkből tudjuk. A vírus leggyorsabban az éjszakai klubokban és kocsmákban terjedt.”

Hancock bejelentette, hogy Bolton összes szociális intézményében korlátozzák a látogatási időt és a nyitvatartást, továbbá megtiltják a saját lakáson kívüli összejövetelek megtartását és a pubokban való gyülekezést.

Habár az újabb lezárásokkal nem segítik elő a gazdaság felélesztését, mégis szakemberek úgy gondolják, ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék a kórokozó további burjánzását a lokális fertőzési gócpontok környékén.

Egyre többen emelték fel hangjukat az utóbbi időben a fiatalokkal szemben, ugyanis egyre több illegális bulit tartottak, valamint többségük egyszerűen fittyet hányt a közösségi távolságtartás és a maszkviselés szabályaira.

Az Egyesült Királyságban eddig 41 500 koronavírus-halottat azonosítottak a járvány márciusi kitörése óta, de a King’s College London kutatásai is eléggé vészjóslóak, ugyanis kiderült, hogy legalább 300 ezer embernél még a fertőzésből való felépülés után is egy hónapig komoly tünetek maradtak fenn, 60 ezer személy még három hónap múlva is rosszul érezte magát.