Sokkoló ízvilággal rukkolt elő egy balatoni cukrász: hódít a hekkes fagylalt
Nehéz elképzelni, de valaki ténylegesen megalkotta a halas hűsítőt.
Pálfi Attila cukrász, az unortodox ízvilágú fagylalt megálmodója és megalkotója a likebalaton.hu-nak nyilatkozva osztotta meg, valójában csak viccből vállalkozott arra, hogy kedvenc versenyére, a Balaton fagyijára elkészíti a hekkfagyit, miután tavaly különdíjat nyert szintén furcsa fagyijával, a sajtos-tejfölös lángos fagylalttal.
Elárulta, nem volt könnyű dolga, hiszen a hekkfagyi egy sós és halas étel: részletesen nem mesélte el a készítés módját, annyit azonban elárult, hogy az összetevők között megtalálható egyebek mellett a só, a mustár és a gyümölcscukor is.
A szomszédos Gyula büfében készül a fagylalt legfontosabb eleme, a sült hekk, majd a szálkátlanítás után egy tejszínes pástétomot készít, majd ezt keveri össze a fagylalt alappal – s már kész is a nem mindennapi halas fagylalt.