Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Rengeteg gáztartalékkal rendelkezik Magyarország, sokat spóroltunk

Olyannyira jól áll Magyarország, hogy már most háromnegyedik vannak töltve a gáztárolók, amivel az élmezőnyben vagyunk.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ilse Driessen
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) legfrissebb hivatalos tájékoztatása szerint a magyarországi gáztarolók töltöttségi szintje meghaladta a 75 százalékot. Ez pedig a negyedik legmagasabb arány Európában, illetve a felhasználáshoz mért mutatónk 48 százalék feletti, a harmadik legkedvezőbb a kontinensen.

Az uniós feltöltési terv szerint Magyarországnak július elejére kellene elérnie a 65 százalékos szintet, amit már jóval korábban megtettünk, még a hónap elején. A végleges célérték november elsejei határidővel az Európai Unió földfelszín alatti tárolóval rendelkező tagállamai számára egységesen 90 százalék Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Továbbá az is kiderült a közleményből, hogy a jelenleg elérhető mintegy 5 milliárd köbméternyi készlet több mint kétszerese az elmúlt fűtési szezonban a háztartások által felhasznált mennyiségnek. Maga a betárolás pedig már április első felének nyárias napjaiban megkezdődött, és köszönhetően a kellemes tavaszi időjárásnak, az elmúlt hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest 42 százalékkal alacsonyabb volt a lakossági földgázfogyasztás.

Magyarország a megelőző öt év átlagához képest egymást követő két esztendőben is ötödével csökkentette a gázfelhasználást. A megfelelő felkészülés és a tudatosabb fogyasztás is hozzájárult a hazai ellátásbiztonság zavartalan fenntartásához – jegyezte meg az EM.

Liner/MTI

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.