Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

December óta már ötödik alkalommal tört ki egy izlandi vulkán

A Reykjanes-félszigeten található izlandi vulkán december óta ötödik alkalommal tört ki, ami után evakuálást és biztonsági intézkedéseket kellett elrendelni.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A kitörésre magyar idő szerint kora délután került sor, miután a térségben földrengések sorozata következett be. A Reykjanes-félszigeten, amely Reykjaviktól délre található, mintegy 30 ezer lakos él.

A szeizmikus aktivitás a 3800 lakosú Grindavik halászvárostól északra összpontosult, ám a hatóságok elővigyázatosságból evakuálták a várost, és hasonlóan tettek a népszerű turisztikai célpontnak számító Kék Lagúna termálfürdő esetében is, ahol a vendégeket távozásra szólították fel – közölte az izlandi RUV nemzeti műsorszolgáltató. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Az izlandi meteorológiai hivatal jelentése szerint egy körülbelül egy kilométer hosszúságú hasadékból akár 50 méter magasra is kitört a láva.

A térségben jelentkező korábbi kitörések jelentős fennakadásokat okoztak, volt, ahol leállt a távfűtés, Grindavikban pedig több ház is megsemmisült.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.