Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Kihallgattak egy gyanúsítottat a zuglói MSZP-székház ügyében

Folyamatban van a nyomozás.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Hadházy Ákos független képviselő nemrég kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez a zuglói MSZP-székházat érintő nyomozás kapcsán. Megkeresésére Polt Péter válaszában megosztotta:

„A kérdéssel érintett ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt folytat nyomozást, amelyben eddig egy személyt gyanúsítottként, három személy tanúként hallgattak ki.” Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A legfőbb ügyész válaszában azt is megjegyezte, az ügyben kényszerintézkedés alkalmazására nem került sor, hozzátéve, hogy az eljárásnak volt vagy jelenlegi politikus nem résztvevője.

Hadházy kérdése a Thököly úti volt MSZP-székház sorsára irányult, azt ugyanis Tóth Csaba egykori zuglói szocialista politikus vette meg az MSZP egyik alapítványától, a független politikus megfogalmazása szerint „potom pénzért”.

Később aztán ezt az irodaházat átminősítették társasházzá, a volt politikus pedig lakásonként eladta.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.