Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,40 Ft
Euró
394,46 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
58,831 $

Három hazai nagyvárosban napokon belül felerősödhet a koronavírus-járvány

Ahogyan azt az elmúlt napok során tapasztaltuk, rendkívüli módon felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése hazánkban, és nagyon úgy tűnik, több nagyvárosban még nagyobb mértékelt ölthet.

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Ahogyan azt az elmúlt napok során tapasztaltuk, rendkívüli módon felgyorsult a koronavírus-járvány terjedése hazánkban, és nagyon úgy tűnik, több nagyvárosban még nagyobb mértékelt ölthet.

Nyíregyházán, Budapest északi és központi területein, valamint Debrecenben ugyanis növekvő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vagy ismertebb nevén koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a friss szennyvízvizsgálatok – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Soron kívül Árpád hídi tragédia: a vétkes ámokfutó is meghalt a balesetben

Mint ismeretes, a szennyvízmintákban található kontcentrációnövekedés rendre 4-10 napra előre jelzi, ha az adott területen meg fog növekedni a koronavírus-fertőzöttek száma. Az NNK ugyanakkor leszögezi, mivel az egyedi gócokat és a behurcolt eseteket nem méri, ezért nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy beindult a közösségi terjedést.

Az NNK hozzáteszi, az általuk elvégzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok is azt mutatják, a járvány még messze van a végétől, ezért továbbra is fontos a szabályok betartása, az utazás mellőzés, a kézi higiénia, a maszkviselés és a távolságtartás.

A jelenlegi számok alapján egyébként az említett nagyvárosokon kívül még Kecskeméten emelkedett valamelyest a koncentráció, a többi helyszínen stagnál. A szóban forgó nagyvárosok esetében állítja egyedül az NNK, hogy mérsékelt a koncentráció, a többi városban, ahol stagnál az arány, ott alacsony.

MUTATJUK, MEGYÉNKÉNT HOGYAN ALAKULT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA SZEPTEMBER 8-ÁN

A vártnál is nagyobbat szólhat Orbán Viktor mesterterve, aggódhat Brüsszel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb húzása lehet ez Orbán Viktor miniszterelnöktől, ami alapjaiban határozhatja meg Brüsszel és később Európa működését.

Fontos tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Irán között

Szijjártó Péter igyekszik a lehető legjobb hatással lenni a felekre, hogy a Közel-Keleten ne történjen eszkaláció, és az EU nyisson Irán felé, kommunikáljanak egymással a biztonság érdekében.