Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,40 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,41 Ft
Bitcoin
64,398 $

Tagadja a Sándor-palota a Sulyok Tamás köztársasági elnököt ért vádakat

A Sándor-palota által kiadott közlemény szerint az államfő jogi lépéseket fontolgat.

...svg content...Fotó: Sulyok Tamás köztársasági elnök beszédet mond a Borászok Borásza díjátadóján a budapesti New York Palotában 2024. április 27-én. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A köztársasági elnöki hivatal kategorikusan cáfolta Dobrev Klára pártelnök vádjait, miszerint Sulyok Tamás korábbi ügyvédi tevékenysége során szabálytalanságokat követett el.

A Sándor-palota tájékoztatása szerint Sulyok Tamás köztársasági elnök soha nem vett részt törvényellenes szerződés megkötésében, állításuk szerint az államfő ügyvédként mindenkor a jogszabályoknak megfelelően járt el, emiatt pedig nincsen takargatnivalója. Soron kívül Vihar és jégeső is jöhet, kiadták a figyelmeztetést

„Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.”

„Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.”

„Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja.”

„A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket”, áll a közleményben.