Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,58 Ft
Euró
396,32 Ft
Font
468,64 Ft
Bitcoin
64,204 $

Hivatalos: Bajnokok Ligája döntőt rendeznek a Puskás Arénában 2026-ban

Újabb nagy európai eseményt rendeznek a Puskás Arénában, már 2026-ban, ugyanis Budapest látja vendégül a Bajnokok Ligája döntős csapatai.

...svg content...Fotó: A Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzés a Puskás Arénában 2024. március 26-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hivatalos tájékoztatás szerint Bajnokok Ligája döntőt rendez Budapest 2026-ban, melynek helyszíne a Puskás Aréna lesz. Ezzel ismét középpontba kerül Magyarország, akik sportszempontból is számos alkalommal bizonyítottak már.

Egy ideje tudni lehetett, hogy Magyarország is pályázott a döntő megrendezésére, és most hivatalossá vált a döntés, aminek értelmében Budapest lett a befutó. Soha ezelőtt nem volt példa arra, hogy BL-döntőt rendezzen az ország, ami óriási kiváltság. Eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában volt erre lehetősége. Soron kívül Rendőrségi eljárás indult Magyar Péter szórakozóhelyes dulakodása miatt

A Puskás Arénát 2019-ben adták át, de már két kupadöntőt is rendeztek benne – 2020-ban a Szuperkupában, míg tavaly az Európa-ligában. Az UEFA vezető testülete a dublini ülésén a 2027-es finálé házigazdaját nem jelölte ki, a döntést szeptemberig elhalasztotta a milánói San Siro átépítése miatt.

Liner/MTI