Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Rekordnyereségről számolt be a Ryanair – csökkenthetik a jegyárakat

A légitársaság ismét rekordnyereségről és utasszámról számolt be.

...svg content...Fotó: Unsplash/Portuguese Gravity
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Ryanair közzétette éves pénzügyi eredményeit: az utasszám alapján Európa legnagyobb európai légitársaságának átlagos viteldíja 21 százalékkal volt drágább, mint 12 hónappal korábban. S bár konkrétumokat nem árult el a vállalat, azt sugallta, hogy valamikor nyár után csökkentheti a jegyárakat.

A beszámoló szerint a Ryanair éves nyeresége elérte az 1,92 milliárd eurót, ami felülmúlta a 2018 márciusával végződő évben elért korábbi rekordot, 1,45 milliárd eurót. Mindemellett az utasok száma is meghaladta a korábbi rekordokat: a friss eredmények szerint az utasszám jóval 184 millió felett volt, ami 23 százalékos növekedést jelent a 2019-es, a koronavírus-járvány előtti évhez. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint ha a vállalatnak csökkentenie kell a viteldíjakat annak érdekében, hogy jövő áprilisban, májusban és júniusban is legkevesebb 94 százalékban tele legyenek a repülőgépek, „akkor legyen így”.

Noha a nyári járatok iránt mindig erős a kereslet, és a nyári menetrendben több mint 200 új útvonalon közlekednek majd a vállalat járatai, a Ryanair elmondása szerint továbbra is „óvatosan optimista annak kapcsán, hogy a 2024-es nyári csúcsidőszakban a viteldíjak a tavaly nyáriakhoz képest változatlanok vagy minimálisan magasabbak lesznek”.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.