Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Vitézy fogja a fejét Karácsony még mindig csak épülő zebrája miatt az Astoriánál

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandrához hasonlóan csak fogja a fejét az Astoriánál történtek miatt, ami sok kérdést vet fel.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Korábban már Szentkirályi Alexandra bemutatta a rekordlassúsággal épülő zebrát az Astoriánál. Most Vitézy Dávid tette meg ugyanezt, és erősen gyanakszik arra, hogy nem éppen véletlenül épül most a zebra, ráadásul nagyon lassan, közvetlen a választások előtt, amik alapjaiban határozhatják meg Budapest jövőjét.

„Épp egy hónapja jelentette be új kampányzebra építését az Astoriánál Karácsony Gergely főpolgármester, miután szóvá tettem és a programomban is szerepeltettem a Rákóczi út állapotát.” – írta a Facebook oldalán az egyik új bejegyzésében a Budapest vezetésére pályázó Vitézy Dávid. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Vitézy számára is furcsa, hogy a forrás a négy évvel ezelőtti közösségi költségvetésből már megvolt, a terv viszont egészen ideáig a fiókban hevert, majd csak most álltak neki az építésnek, éppen a kampányidőszak alatt. „A forrás a négy évvel ezelőtti (!) közösségi költségvetésből rég megvolt, a terv a fiókban hevert, de csak most, a kampányban sikerült nekiállni.”

„Az új zebra nem csak a közlekedőket joggal bosszantó csigalassúsággal épül immár egy teljes hónapja, de ráadásul átgondolatlanul is. Miközben számos kerületben, a II. kerülettől Józsefvárosig azon dolgoznak, hogy a burkolt járdaszigeteket feltörjék és virágokat ültessenek, a Főváros még most, 2024-ben is aszfalttal burkolja a forgalomtól elzárt, senki által nem használt vadonatúj járdaszigetet.”

Azt mondja, Tarlós István korábban joggal kapott ugyanezért kritikákat, és nemcsak a nyilvánosságtól, hanem tőle is. „Tarlós István néhány éve joggal kapott ugyanezért kritikát a nyilvánosságban, tőlem is, a Bartók Béla út villamosperonjai kapcsán. Most Karácsony Gergely pontosan ugyanazt csinálja 7 évvel később, ott sem zöldít, ahol lehetne.”

Szerinte Karácsony most kétségbeesetten próbál kampányolni, és az alább láthat fotók is csak ezt jelzik. Vitézy hozzátette, ezt így nem lehet csinálni, és az emberek mindent látnak. „Pop-up főpolgármester, pop-up park, pop-up zebra: ez a vége a sok évnyi halogatás után a kampányban kétségbe esett kapkodással elkezdett munkának.”

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.