Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ye Jinghan
Style

Kiss László

Szerkesztő

David Copperfield, az ismert amerikai illuzionista, szexuális zaklatással és helytelen viselkedéssel kapcsolatos vádak kereszttüzében találta magát, miután 16 nő tett ilyen jellegű állításokat ellene. A vádak az 1980-as évektől egészen 2014-ig terjednek, számolt be róla a Guardian.

A vádak között szerepel, hogy a bűvész állítólag bedrogozta a nőket, mielőtt szexuális kapcsolatot létesített volna velük. Három nő szerint Copperfield olyan állapotba hozta őket, hogy képtelenek voltak beleegyezésüket adni a történtekhez. Négy másik esetben azt állítják, hogy a bűvész a színpadi előadások során érintette meg őket illetlen módon, vagy kényszerítette őket arra, hogy őt érintsék meg szexuális jelleggel. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Egyikük azt állítja, hogy 1991-ben, amikor még csak 15 éves volt, találkozott Copperfielddel, aki ezután telefonon tartotta vele a kapcsolatot. Amikor betöltötte a 18. évét, állítása szerint beleegyező szexuális kapcsolatot létesítettek, ám a nő úgy véli, hogy a bűvész manipulatív módon készítette elő a helyzetet.

Copperfield ügyvédei a BBC-nek nyilatkozva elmondták, hogy a vádak „hamisak és rágalmazó jellegűek”, és hangsúlyozták, hogy azok teljes mértékben ellentétesek azzal, amilyen Copperfield valójában.

Az ügyvédek szerint a bűvész korábban is kiállt a nők védelme érdekében, az amerikai törvényhozás pedig már vizsgálta ezeket az ügyeket, amelyek során nem találtak bizonyítékot a vádak alátámasztására. David Copperfield nem először szembesült hasonló vádakkal, ám ahogy most, úgy 2018-ban is tagadta a szexuális zaklatással kapcsolatos állításokat.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.