Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Körülbelül egy éven át lakott egy nő egy áruházlánc tetőterében

A Family Flare úgy döntött, nem tesznek feljelentést.

...svg content...Fotó: Dave Clark/Midland Daily News
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy 34 éves nő körülbelül egy éven át lakott egy élelmiszeráruház tetőterében, a homlokzaton elhelyezett cégfelirat mögött, ahol egy komplett otthont rendezett be magának: íróasztala, éléskamrája, számítógépe és szobanövénye is volt a nem túl tágas területen. A beszámoló szerint a Michigan államban található, midlandi Family Fare nevű kiskereskedelmi lánc épületéről van szó.

Állítólag kivitelezők bukkantak rá a nő „otthonára”, miközben felújítást végezhettek az épületben. A Midland Daily News közlése szerint az illetőt az buktatta le, hogy hosszabbítót használt egyes berendezéseihez, s miután a munkások felfedezték, hogy a tetőtérben lakik valaki, azonnal értesítették a rendőrséget. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A kiérkező egyenruhások felszólították a potyalakót, hogy hagyja el a tetőteret, egyúttal segítséget is ajánlottak neki abban, hogy megoldják a lakhatását. A nő azonban visszautasította a lehetőséget, a hatóságok szerint minden bizonnyal azért, mert van egy autója, amelyben meghúzhatja magát. Illetve úgy tudni, munkája is van.

A Family Fare úgy döntött, hogy nem tesznek feljelentést, sőt, arról is gondoskodnak, hogy a nő visszakapja bútorait és használati tárgyait. A vállalat egyik képviselője hozzátette, büszkeséggel tölti el, ahogy az érintett üzlet kezelte a helyzetet, egyúttal kiemelte: a lakhatási problémák szerte az Egyesült Államokban tapasztalhatók, s annak megoldásához közös erőfeszítés szükséges.

Tavaly novemberben egyébként egy hasonló esetről érkezett hír: egy fiatal férfi fél évig lakott egy sanghaji bevásárlóközpontban. Elmondása szerint azért költözött be a lépcsőházba, mert szüksége volt egy helyre, ahol tanulhat. Az egyik biztonsági őr úgy megsajnálta, hogy nem szólt senkinek, később azonban így is rátaláltak.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.