Egyre valószínűbb, hogy mégsem terjed élelmiszerrel a koronavírus
Élelmiszer-biztonsági szakértők úgy gondolják, egyre több bizonyítékot találtak az elmúlt hónapok során arra, hogy a COVID-19 fertőzés közvetlen úton nem terjedhet át zöldségekről, gyümölcsökről vagy húsokról az emberre.
Élelmiszer-biztonsági szakértők úgy gondolják, egyre több bizonyítékot találtak az elmúlt hónapok során arra, hogy a COVID-19 fertőzés közvetlen úton nem terjedhet át zöldségekről, gyümölcsökről vagy húsokról az emberre.
Az Élelmiszer-mikrobiológiai Előírások Nemzetközi Bizottsága (ICMSF) komoly vizsgálatokat kezdeményezett abból a célból, hogy kiderítsék, igazak-e a híresztelések, miszerint egyre többen kaphatták el a koronavírust különböző élelmiszerekkel, vagy azok csomagolásával való érintkezés útján.
Az eredményeik tökéletes párhuzamban állnak az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletének (FDA) kutatásaival, ugyanis véglegesen alátámasztották, hogy semmilyen rizikót nem hordoznak magukban a bevásárlóközpontokban megvásárolható termékek, illetve a csomagolások sem.
Habár elméletben egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valaki a koronavírus elfogyasztásával elkaphatja a COVID-19 betegséget, ez a gyakorlatban még egyszer sem történt meg.
A kutatócsoport hangsúlyozta, továbbra is elengedhetetlen a maszkviselés és az egymástól való 2 méteres távolság betartása, mivel a kórokozó nem felejtett, és még mindig cseppecskékkel és párás, nedves környezetben terjedhet a legintenzívebben.