Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,073 $

Hétfő óta legkevesebb 105 tornádót jelentettek az Egyesült Államokban

Országszerte tornádókról jelentenek, melyek heves jégesővel érkezve pusztítanak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nikolas Noonan
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint hétfő óta legalább 105 tornádót jelentettek országszerte, csak csütörtökön pedig legkevesebb ötöt jelentettek Iowa, Missouri, Georgia és Mississippi államból. A texasi Austintól nyugatra több mint 12 centiméter átmérőjű jégeső hullott.

Eközben Alabamában pedig akár 122 kilométer/órás szél okozott jelentős károkat. Pénteken heves zivatarok vonultak át Georgia és Florida egyes részein. A Leon megyei Tallahassee-ben péntek reggel tornádó-riasztást adtak ki, az amerikai Nemzeti Meteorológiai Szolgálat szerint „többszörös keringés és radarral megerősített tornádók” voltak. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Leon megyei seriff hivatalának közlése szerint egy nő életét vesztette Tallahassee-ben, miután pénteken egy fa a család házára dőlt. Az NWS pedig arról számolt be, hogy „sok kárbejelentés” érkezett Tallahassee környékéről. Az X-en közzétett bejegyzésében az NWS azt írta a kárbejelentések kapcsán:

„Túl korai lenne eldönteni, hogy a szél vagy a tornádó a felelős. A nap előrehaladtával tisztábban fogjuk látni a helyzetet, de egyelőre még az aktív időjárásra kell összpontosítanunk.”

Helyi jelentések szerint péntek reggel egyszerre három tornádó is kialakulhatott Gadsdenben. A A Florida Állami Egyetem tallahassee-i kampuszai pénteken bezártak a viharos időjárás miatt. Az egyetem munkatársai azon dolgoznak, hogy felmérjék a károkat.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.