Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,63 Ft
Euró
400,61 Ft
Font
477,41 Ft
Bitcoin
62,548 $

Ekkora várják Japánban a koronavírus-oltások elterjedését: a pénz megvan rá

A hét elején Japánban is fontos döntések születtek, és jóváhagyták azt az extra költségvetést, amiből finanszírozni tudják az oltóanyagokat a koronavírus idején.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

A hét elején Japánban is fontos döntések születtek, és jóváhagyták azt az extra költségvetést, amiből finanszírozni tudják az oltóanyagokat a koronavírus idején.

Japánban is gőzerővel dolgoznak azon, hogy visszaszorítsák a járványt. A NOB elmondása szerint jövőre akkor is lesz olimpia, ha még mindig érezteti a hatását a koronavírus. Tokió lenne a rendező, akik nem szívesen mondanának le ennek a jogáról. Soron kívül Madeleine McCann-ügy: felmentették a gyanúsítottat, nem történt előrelépés az ügyben

Ebben segíthet számukra, ha minél hamarabb megérkeznek az oltások. A CNA jelentése szerint a kormány reményei szerint a jövő év közepéig minden állampolgár számára elegendő oltást biztosíthatnak.

A korábbi beszámolók szerint ezt ingyen kaphatják meg a japánok, ami hatalmas költségekkel is jár Japán számára. A kormány kedden jóváhagyott egy 6.32 milliárd dolláros összeg elköltését a sürgősségi költségvetési tartalékokból.

Ez lenne az az összeg, amivel biztosítanák az oltásokat. A hírt a pénzügyminisztérium erősítette meg, miután minden szükséges jóváhagyás megszületett ezzel kapcsolatban. A következő fontos döntés a vakcinák beszerzése és a tömeges oltások megtervezése lehet, ami Japán esetében több mint 126 millió embert érint.

Közel 6 hónapja nem volt példa erre a koronavírus idején