Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az eladóknak és a vásárlóknak sem jött be az Aldi újítása

Az Aldi németországi üzleteiben bevezetett dupla kasszás rendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

...svg content...Fotó: Magyar zöldségek Budapesten, az Aldi Orczy úti üzletében, ahol sajtótájékoztatót tartottak a magyar alapanyagú termékek értékesítéséről 2023. augusztus 24-én. Az üzletlánc teljes friss hús kínálatát, 65 alapvető tejterméket és a tojást kizárólag magyar forrásból szerzi be. 2022-ben 50 milliárd forinttal többet fizettek a magyar beszállítóknak, mint egy évvel korábban, ez 40 százalékos növekedést jelent. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az Aldi Süd diszkontlánc tavaly januárban vezette be a dupla kasszás rendszert néhány németországi üzletében, amelynek célja a vásárlók gyorsabb kiszolgálása volt. A rendszer lehetővé tette, hogy egy pénztáros egyszerre két vásárlót szolgáljon ki: míg az egyik vásárló fizet, addig a másik áruját már szkenneli.

Azonban több alkalmazott is jelezte, hogy a rendszer nehézkesen működik. A pénztárosoknak gyakran hátat kell fordítaniuk az egyik vásárlónak, hogy a másikat kiszolgálhassák, ami zavart okozhat. A kijelzőknek ugyanis jelezniük kellene, hogy a vásárlások rendben lezajlottak-e, de ez nem mindig működik hibátlanul, ha pedig hiba csúszik a gépezetbe, az mindenki dolgát rendkívül megnehezíti.

A Spiegelnek nyilatkozó, több mint húsz éve az Aldinál dolgozó pénztáros szerint az új rendszerrel már nem lehet hatékonyan dolgozni. A gyorsaság továbbra is fontos szempont, de a hibák elkerülhetetlenek, ami fokozott nyomást helyez az alkalmazottakra, írja az Infostart.

Az Aldi üzemi tanácsa is megerősítette, hogy a dupla kasszás rendszer bevezetése óta több probléma is felmerült. Az alkalmazottak váll-, nyak-, és hátfájásra, valamint nagyfokú esti kimerültségre panaszkodtak, ami egyértelmű jele volt munkakörülmények romlására.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.