Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,78 Ft
Euró
399,24 Ft
Font
476,26 Ft
Bitcoin
62,118 $

Hiába tombol a járvány, zsúfolásig vannak a strandok

Továbbra is rendkívül sebes tempóban terjed a koronavírus-járvány Brazíliában, amely a világ második legtöbb fertőzöttet és halálos áldozatot számláló ország, bár az előbbi adatban rövidesen India „letaszítja” a második helyről.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Továbbra is rendkívül sebes tempóban terjed a koronavírus-járvány Brazíliában, amely a világ második legtöbb fertőzöttet és halálos áldozatot számláló ország, bár az előbbi adatban rövidesen India „letaszítja” a második helyről.

Hiába viszont a tomboló járvány, a brazilok nem foglalkoztak ezzel különösebben, mivel szeptember 7-én ünneplik a függetlenségi napjukat, mely az egyik legnagyobb nemzeti ünnep a latin-amerikai országban. Ennek örömére hosszú hétvégét tartottak az országban, amivel lazított járványügyi intézkedések is együtt jártak, melyet ki is használtak a brazilok. Soron kívül Megszólalt a tragikus balesetet szenvedett Sallai Nóra férje

Olyannyira megörültek néhány helyen a lazításoknak, hogy ellepték a strandokat és a kocsmákat a helyi lakosok. Egyes helyeken egy gombostűt sem nagyon lehetett volna leejteni, annyian összegyűltek az ünneplés örömére. A legtöbb közösségi hely teltházzal operált, amely rendkívül aggasztó képsor volt a járvány közepette.

A probléma ugyanis továbbra is az, hogy csak az elmúlt héten több mint 4000 brazil hunyt el a SARS-CoV-2 vírus szövődményeiben, és a fertőzöttek száma továbbra sem állt meg a növekedésben. A fertőzöttek száma már jóval 4 millió felett jár, valamint a halálos áldozatok tekintetében is már meghaladták a 125 000 főt.

Ennek tetejében a két legsúlyosabban érintett állam fővárosa, Rio de Janeiro és Sao Paolo újabb enyhítéseket jelentett be a koronavírus-intézkedésekre vonatkozóan, rövidesen ugyanis újranyitják a bárokat, a kocsmákat, az éttermeket és a strandokat a publikum számára.

BRAZÍLIÁBAN NEM RAJONGANAK A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDŐOLTÁS PUSZTA ÖTLETÉÉRT SEM

Orbán Viktor reagált a DK-s akcióra: „Egy újabb DK-s pojáca”

Orbán Viktor miniszterelnöknek megvan a véleménye a DK akciójáról, ami sokak szerint inkább kínos volt, mint hatásos.

Elkezdték elérhetővé tenni a Google Fotók új keresőjét, az MI dolgozik mögötte

A hírek szerint rövidesen széles körben is bevezetheti a Google azt az új keresőt, aminek köszönhetően már természetes emberi nyelven is lehet képeket keresni a Google Fotókon belül.